Dierenwelzijn

In eerste instantie zet ik in op het informeren en sensibiliseren van de Antwerpenaar over samenleven met dieren in de stad. Dit gebeurt via folders, flyers, websites, sociale media en workshops. Dierenwelzijnsbewustzijn en respect voor dieren zijn enorm belangrijk.

Met het project chippen en registreren van huiskatten kan je een tussenkomst vanuit de stad krijgen t.w.v. 12 euro. Dat is een win-win-win voor dier, baasje en stad. Want een chip helpt ons om de eigenaar van een gewond, aangereden of verloren gelopen dier sneller te vinden.

Antwerpen is bij uitstek de voorbeeldstad van Vlaanderen op vlak van zwerfkattenbeleid. De dieren worden gevangen, gesteriliseerd, gecontroleerd door de dierenarts en opnieuw uitgezet in hun territorium. Ik kan hierbij rekenen op de hulp van ruim 400 vrijwilligers, die dagelijks de Antwerpse zwerfkatten voorzien van voldoende drinken, voedsel en medische opvolging. Zo wil ik de populatie van zwerfkatten onder controle houden en leed en overlast voorkomen.

Ook aan onze Antwerpse honden wordt gedacht. De bestaande hondenloopzones worden uitgerust met speelelementen. Bij nieuwe ontwikkelingen wordt er bekeken of er nood aan en plaats is voor een bijkomende hondenloopzone.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s