Jeugd

Mijn prioriteit is om alle kinderen, tieners en jongeren voldoende fysieke en mentale ruimte te geven om op te groeien in onze stad.

Antwerpen telt meer dan 170.000 jeugdige burgers. In hun vrije tijd moeten ze zich voluit kunnen ontspannen en ontplooien. Ik wil dat kinderen, tieners en jongeren deelnemen aan het aanbod, zelf initiatieven organiseren en vrij spelen, experimenteren en fuiven.

Allereerst zet ik in op een kwalitatief en duurzaam jeugdwerk. Jeugdinitiatieven versterken het sociale weefsel in hun buurt en vergroten de ontmoetingskansen tussen ouders. Bovendien zijn ze een belangrijke schakel in de verdere persoonlijke ontplooiing van kinderen en jongeren.

Even belangrijk zijn de jeugdlokalen: degelijke en (brand)veilige infrastructuur voor jeugdwerk. Zo blijft de werking van jeugdverenigingen in de stad gegarandeerd.

Kinderen en jongeren hebben ruimte nodig om te leven. Daarom investeer ik in nieuwe ruimte, zoals speelbossen, parken, vernieuwde jeugdcentra en fuiflocaties. Ook het inplanten van duurzame speeltuinen en skateterreinen op loop- of fietsafstand voor gezinnen zijn een prioriteit.

Tot slot moeten jongeren een volwaardige gesprekspartner zijn. In hun jeugdig enthousiasme komen ze soms met verrassende ideeën en oplossingen. Bovendien werkt een jeugdbeleid maar goed als het gedragen wordt door de jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s