Kinderopvang

De belangrijkste doelstelling op vlak van Kinderopvang was het behalen van de Barcelona-norm. Die zegt dat 33 op 100 kinderen tussen 0 en 3 jaar een opvangplaats moeten hebben. Dat is niet evident in een grootstad waar de plaatsen schaars zijn.

Ik begon de legislatuur met een tekort van 1.831 plaatsen t.o.v. de Barcelona-norm. Er was dus heel wat werk aan de winkel om voldoende extra capaciteit bij te creëren, op een duurzame manier. Voor mij was het snel duidelijk dat ik deze extra capaciteit wil realiseren door een kwalitatieve en gerichte ondersteuning van de zelfstandige sector. Zo zorg ik voor hulp bij de opstart en verdere uitbouw van initiatieven, maar ook het werken aan kwaliteit en veiligheid. In de zomer van 2017 behaalde Antwerpen de Barcelona-norm: een jaar sneller dan de meest ambitieuze voorspelling.

Ook ouders helpen we door o.a. keuzevrijheid te stimuleren en plaatsen betaalbaar te maken. Zij kunnen beroep doen op de regie kinderopvang van de stad die hen begeleidt in hun zoektocht naar een geschikte opvangplaats. Kiezen zij voor opvang bij een zelfstandige? Dan kunnen zij rekenen op een tussenkomst vanuit de stad, zodat ze dezelfde prijs betalen als bij een inkomensgerelateerd initiatief. De stad past het verschil bij tot een maximumbedrag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s