Leefmilieu

Als schepen van Leefmilieu zie ik drie grote uitdagingen in onze stad.

Antwerpen is een probleemzone op het vlak van luchtkwaliteit. Dit probleem moet dringend aangepakt worden met het oog op de gezondheid van onze burgers. Ik onderneem actie op basis van een breed luchtkwaliteitsplan. De invoering van een lage-emissiezone – als pionier in Vlaanderen – is in dit opzicht een belangrijke maatregel.

Van het tweede probleem liggen mensen letterlijk wakker: geluidshinder. Er werd een stedelijk geluidsactieplan opgesteld om dat aan te pakken. Het plaatsen van geluidsmuren tussen woonbuurten en drukke snelwegen maakt hier deel van uit.

Een derde belangrijke uitdaging in een grootstedelijke context zoals Antwerpen is ‘hoe gaan we om met de klimaatverandering die op ons afkomt’. De gevolgen hiervan zijn nu al voelbaar. Plannen zijn er al voldoende, het is tijd voor actie. Daarom hebben we een klimaatadaptatiestrategie uitgewerkt die de stad klimaatrobuuster moet maken. Daarnaast zetten we uiteraard ook volop in om de CO2-uitstoot te doen dalen. Tegen 2050 wil ik dat Antwerpen een klimaatneutrale stad is!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s