‘Huisdieren slapen ook graag proper’-maand

Elke maand vraag ik om extra aandacht te besteden aan een onderdeel van dierenwelzijn. Via een kleine tip, via iets waar je misschien nog nooit aan dacht of via een nieuwe slimme gewoonte om aan te leren. 2018 starten we met aandacht voor de slaapplek van jouw huisdier!

Ook jouw hond, kat of konijn houdt van een proper bedje, net zoals jouw vogel of vis. Maak daarom in januari tijd vrij om de slaapplek van je dier onder handen te nemen. Was het mandje van je hond of kat eens goed, verschoon de kooi van je vogel of geef je aquarium eens een grote beurt.

Een propere slaapplek voor je huisdier is niet alleen leuk én gezond voor je kleine huisgenoot, maar ook voor jou. Haren, eetresten en uitwerpselen zijn grote broeihaarden voor schimmels en ziekten. Schenk hier dus regelmatig aandacht aan.

Tips voor het proper houden van de slaapplek van jouw huisdier? Vraag ze in een dierenwinkel of bij de dierenarts. Ook vind je op internet sowieso veel tips en ervaringen van andere baasjes.