Kinderopvang

De bevoegdheid kinderopvang valt deze bestuursperiode opnieuw onder mijn hoede.

Vorige legislatuur was de belangrijkste doelstelling op vlak van kinderopvang het behalen van de Barcelona-norm, die zegt dat 33 op 100 kinderen tussen 0 en 3 jaar een opvangplaats moeten hebben. Dat is niet evident in een grootstad waar de plaatsen schaars zijn. In de zomer van 2017 behaalde Antwerpen de Barcelona-norm: een jaar sneller dan de meest ambitieuze voorspelling.

Voor kinderopvang ga ik ook deze bestuursperiode verder op de ingeslagen weg. De mooie resultaten uit de vorige periode werden behaald dankzij een sterke regierol vanuit de stad en verschillende ondersteunings- maatregelen voor de private sector. We zetten deze inspanningen verder om zo voldoende opvangplaatsen te creëren om aan de reële nood aan kinderopvang te kunnen voldoen.

Voor deze extra capaciteit kijk ik opnieuw naar de private sector. Uiteraard blijf ik ook investeren in de stedelijke kinderopvang. Hier zetten we in op moderne, duurzame en kwalitatieve verblijven, maar we breiden de stedelijke kinderopvang niet uit.

Tevens zorgen we voor voldoende plaatsen voor kinderen met een beperking of extra zorgnood en voorzien we in voldoende occasionele opvang bij partners die hier structureel rond werken, zoals de OKiDO’s.

Nabilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s