Cultuur

Op vlak van cultuur heb ik grote ambities. Door de nadruk te leggen op beleving en participatie wil ik via cultuur inzetten op wat ons samen brengt.

Dat zijn natuurlijk ambitieuze plannen, maar weloverwogen en realistisch. Het bestuursakkoord spreekt duidelijk de ambitie uit om de meest leefbare stad van Vlaanderen te worden.

Cultuur speelt hierin een belangrijke rol: we willen de onbetwiste cultuurhoofdstad van Vlaanderen blijven. Een Antwerpen dat gekend is als een internationale kunst- en cultuurstad met een rijk verleden en een creatieve toekomst. Dit kan niet zonder de focus te leggen op cultuurbeleving en participatie. Daarnaast investeren we ook sterk in onze toonaangevende culturele infrastructuur. Daarbij denken we onder andere aan de Rubenssite, museum Mayer van den Bergh, de Bourlaschouwburg, Brouwershuis, Vleeshuis, de Opera en de stadsschouwburg.

Andere speerpunten zijn het opzetten van een internationale Biënnale voor kunst en architectuur, kunst en poëzie in het straatbeeld, het koesteren van ons maritiem erfgoed op de Droogdokkensite, het uitbouwen van een integraal muziekbeleid met ruimte voor elk muziekgenre, de heropening van het KMSKA en het MKHA, het stimuleren van lezen (voornamelijk bij kinderen) en het bieden van kansen voor Antwerpse kunstenaars om zich te ontwikkelen en hun werk aan het publiek te tonen. Ook ons eigen Antwerps immaterieel erfgoed vergeten we natuurlijk niet.

Nabilla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s