Een opiniestuk af en toe mooi geel kleuren, kan echt geen kwaad.

Ik ben vandaag alweer een allochtone politica.
Niet omdat mijn burgemeester het heeft gezegd. Nee, voor hem ben ik Nabilla uit Wilrijk, collega en schepen in Antwerpen.
Maar wel omdat meneer Agirdag een opiniestuk lanceert met de titel “Politici met allochtone roots:de tijd van de Alibi-Ali’s is voorbij.”

Ik voel me eigenlijk niet echt aangesproken, maar wanneer  het epistel weer duidelijk rood en groen kleurt, tja dan kan ik me niet inhouden.

“Zuhal Demir lijkt me eerder een anachronisme. Natuurlijk hebben allochtone politici ook het recht om ultrarechtse standpunten in te nemen. Haar politieke palmares bestaat uit het verdedigen van racistische uitspraken van Theo Francken (in het parlement), van Bart De Wever (op Zevende Dag) en het tegenhouden van maatregelen tegen discriminatie. In deze tijden van bekwame allochtone politici, voelt dit bijna nostalgisch aan. Als niemand ermee begonnen is, stel ik daarom de hashtag #racismedepannage voor.”

Wanneer we dan toch het pad willen bewandelen van politici met een migratie achtergrond, dan kan ik volmondig zeggen, ‘wees welkom bij mijn partij’.

En weet je waarom?

Omdat voor mij een partij verder moet kijken dan enkel de intentie om te streven naar die perfecte maatschappij. Ik moet eerlijkheidshalve toegeven dat je moet starten met goede intenties. Goede intenties zijn zelfs noodzakelijk om ergens naartoe te werken. Alleen heb ik de laatste 15 jaar, en dan ben ik nog mild, mogen ervaren dat intenties op zich niet voldoende zijn. De intenties nastreven wanneer de realiteit helemaal anders is, lijkt me veeleer op huichelarij en paraplutrekkerij. Het is dan ook bijzonder makkelijk om de schuldvraag van ‘waar is het misgelopen’ te ontlopen.  De  intenties waren namelijk bijzonder goed. Ze waren zelfs zodanig goed dat een perfecte maatschappij zeer dichtbij leek…in mijn dromen althans.
Misschien was het ontlopen van verantwoordelijkheid dan de intentie?

Dat is waarom ik me goed voel in mijn partij. We hebben ook de intentie om de kracht van verandering aan te spreken, maar dan wel de kracht die effectief leidt tot een betere maatschappij, voor iedereen.

Mijn partij is een partij die positieve verhalen biedt en kansen geeft, aan Vlamingen met een migratieachtergrond,  zoals ik. Ik krijg, als ondernemende Vlaming, de kans om effectief het pad van verandering te bewandelen vanuit mijn eigen kracht en de kracht van de samenleving.
Het is een partij die mensen als Nadia Sminate de kans biedt om burgemeester te worden.
Ik veronderstel niet dat het voor haar schone ogen en decolleté is, maar vooral om de bekwaamheid van deze jonge dame.
Ja, er bestaan ook allochtone vrouwen die er een andere mening op nahouden dan sommige linkse stemmingmakers.
Daarnaast kan ik u garanderen dat Zuhal heel wat meer op haar palmares heeft dan het verdedigen van enkele partijgenoten. Geen van ons dames heeft deze paternalistische onzin nodig om een mening te vormen en te uiten.

Een opiniestuk af en toe een mooi geel laten kleuren, kan echt geen kwaad hoor. Want dat is de kleur van de realiteit van vandaag.

En ja, mij kan je binnen een aantal jaren vragen om verantwoording af te leggen voor het beleid dat ik voer. Je kan me vinden op het pad dat evenwijdig loopt met het pad van mijn intenties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s