Onverdoofd slachten is onnodig en wreed

Met afschuw kijk ik naar wat er de komende dagen alweer gebeurt in onze stad. Met afschuw kijk ik hoe alweer dieren op een afschuwelijke manier zullen sterven. Onnodig en wreed. Daarmee polariseer ik niet één gemeenschap. Ik verafschuw namelijk elke vorm van onverdoofd slachten, in elke gemeenschap. OOK die in de reguliere slachthuizen. Dit kan de dag van vandaag, in onze Westerse samenleving echt niet meer door de beugel. En dit is naar mijn mening geen inbreuk op godsdienstvrijheid, zoals de Raad van State het geformuleerd heeft. Het verbod op onverdoofd slachten is een dwingende maatschappelijke behoefte. In Denemarken, IJsland, Zweden, Zwitserland en Noorwegen is er reeds een verbod. Waarom kan het hier dan niet? DE BEVOLKING staat massaal achter deze maatregel. Het is onaanvaardbaar OM ZE NIET UIT TE VOEREN
Religie mag nooit een excuus zijn om een dier te doen lijden, temeer als deze religie het beperken van het lijden van een dier vooropstelt.
het is dan ook bedroevend om te zien dat S.PA ‘kopman’ Tom Meeuws de wetgeving omzeilt en initiatieven als een pop-up slachthuis op poten zet, want het gaat de facto om een tijdelijke slachtvloer. In tegenstelling tot wat hij zelf beweert, vermijdt hij geen chaos. Hij organiseert ze en draait de klok terug in de tijd. Stuitend winstbejag, stuitende politieke campagne, stuitend egoïsme.
Onze minister voor dierenwelzijn, Ben Weyts, heeft in deze materie reeds veel werk verricht en een zeer duidelijk standpunt ingenomen naar een volgend regeerakkoord, maar helaas hebben bepaalde politieke partijen het moeilijk om kleur te bekennen.
In Islamitische landen wordt volop verdoofd geslacht. Leven daar dan alleen slechte moslims, zoals hier al te vaak wordt beweerd? Kunnen zij de Koran dan niet juist interpreteren? Ze zullen het graag horen.
Ik blijf erbij dat religie geen excuus mag zijn en daarmee viseer ik niemand, enkel zij die een dier doen lijden.

En mag ik tot slot de heer Meeuws herinneren aan die andere richtlijnen van halal slachten, wanneer dier na dier in het bloed van het vorige schaap gaat liggen. Regels die hij niet kan respecteren met zijn pop-up horror. Waarom zijn die niet belangrijk?

‘De slachter dient een moslim te zijn die bekwaam is in het slachten van dieren;
de slachtplaats moet rein en zo veel mogelijk bacterie-vrij zijn;
de slachter dient zorg te dragen voor het comfort van het dier; het slachtmes mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn voor het dier of in de nabijheid van het dier geslepen worden; het slachten mag niet door andere dieren gezien worden;
het dier wordt met de voorkant in de richting van de qibla (Mekka) geplaatst;
voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahoe Akbar (in naam van God, God is de grootste) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor God die, volgens de islam, in de voedselvoorziening van de mensheid voorziet;
met een scherp mes worden in één beweging de halsslagader en de luchtpijp doorgesneden. Het dier mag niet langer lijden dan noodzakelijk is.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s