Subsidieavond Antwerpse jeugdverenigingen

De jaarlijkse subsidieavond voor vrijwillig jeugdwerk heeft als doel om jongeren te helpen met de werking van hun vereniging. En dat gaat veel verder dan enkel het financieel beheer.

Bij het organiseren van een jeugdwerking komt heel wat kijken. Uiteraard zijn er de centjes, maar ook bijvoorbeeld het alcohol en drugsbeleid, de on- en offline communicatie, de relatie met buren, de infrastructuur…

Tips op maat
Daarom organiseert de stedelijke jeugddienst jaarlijks een subsidie- en infoavond voor alle Antwerpse jeugdverenigingen. Hier worden algemene tips gedeeld, maar ook specifieke zaken op maat van elke verenging. Want elke werking is uniek.

Subsidiereglement
Er werd hard gewerkt om het subsidiereglement zo eenvoudig mogelijk te maken en het papierwerk voor verenigingen zoveel mogelijk te beperken. Want een mega-administratie kan echt een domper zijn. Ook ligt veel verantwoordelijkheid over het besteden van het budget bij de jongeren. Een bewuste keuze, want zo hebben zij meer vrijheid én mogelijkheden.

Veel goesting
Als schepen voor Jeugd is het elk jaar fantastisch om zo’n massa enthousiaste en gemotiveerde gezichten te zien. Antwerpen is een bruisende stad. En dat geldt ook voor de ideeën en goesting van onze jonge vrijwilligers.

Belangeloze inzet
Graag wil ik iedereen bedanken. De stedelijke jeugddienst voor de vlotte organisatie en alle jeugdverenigingen. Voor hun aanwezigheid op deze avond, maar ook omdat ze zich week na week vrijwillig en belangeloos inzetten voor een organisatie waar ze van houden; een organisatie waar ze in geloven.

Want vrijwillig jeugdwerk is een van dé belangrijkste bouwstenen van onze bruisende stad.