Opendeuravond Platform Allochtone Jeugdwerkingen

Opendeuravond bij PAJ. Die naam is volgens mij niet zomaar gekozen. PAJ is namelijk een jongerenplatform dat iedereen verwelkomt. Iedereen wordt er ontvangen met een open deur.

PAJ is nu verhuisd van Borgerhout naar Antwerpen Zuid. Na bijna een jaar verbouwen, vieren ze hun nieuwe maatschappelijke zetel. Een knap pand met een aanzienlijke werkruimte, vergaderzalen en een bijzondere polyvalente zaal. Ideaal voor zo’n polyvalente organisatie.

Van hieruit ondersteunen zij ruim 20 jeugdbewegingen. PAJ treedt op als beheerder van het pand, Kras Zuid is de bevoorrechte gebruiker.

PAJ bestaat ondertussen bijna 20 jaar en biedt naast klassieke ondersteuning, ook vorming op maat en workshops aan. Op die manier kan het platform een brede waaier aan jongeren en organisaties bereiken, ongeacht hun geslacht, leeftijd, afkomst of geloofsovertuiging. Jongens, meisjes, kinderen, tieners, jongvolwassenen, katholieken, moslims, protestanten, orthodoxen… Iedereen is welkom bij PAJ.

De jongeren worden geactiveerd om deel te nemen in een breed maatschappelijk jongerenproject. Om zich te engageren. Ze worden gemobiliseerd om zich creatief te ontplooien.

PAJ tracht het allochtoon jeugdwerk een gezicht te geven én de zichtbaarheid ervan te verhogen. Jaarlijks organiseert het platform zelf enkele grootschalige acties of activiteiten en werkt ze mee aan projecten van andere. Voorbeelden zijn een talentenjacht, een vrij podium en het warm maken van jongeren voor deelname aan creatieve stages. Leuke, boeiende én zinvolle initiatieven.

PAJ is hierdoor uitgegroeid tot een referentie op het vlak van diversiteit. Andere jeugdorganisaties, stedelijke, lokale en provinciale overheden en de media doen vaak beroep op hun deskundigheid.

Proficiat aan PAJ met hun werking. Proficiat PAJ met hun nieuwe pand. En proficiat PAJ voor een fantastische opendeuravond!