Opening vernieuwde binnenplaats Kavka

Het is eens iets anders, de officiële opening van een koer… Maar de binnenplaats van Kavka die vandaag wordt geopend is dan ook heel bijzonder.

Dit is een plaats waar Antwerpse jongeren samenkomen. Waar ze elkaar ontmoeten en hun dromen, ideeën en ervaringen delen. Waar ze zelf actief kunnen meebouwen aan hun stad.

Sinds 2004 brengt jeugdcentrum Kavka jongeren bij elkaar. Alle Antwerpse jeugdcentra samen telden vorig jaar bijna 450.000 bezoekers. Kavka ontvangt er hier bijna 100.000 van. Dat is evenveel als alle inwoners van Ekeren, Hoboken en Wilrijk samen. Het toont aan dat bij Kavka, in het centrum van onze bruisende stad, nood is aan een plek als deze.

Jongeren hebben een plaats nodig waar ze hun ding kunnen doen, zichzelf kunnen zijn en hun eigen activiteiten kunnen organiseren. Een belangrijke aanvulling op de verwachtingen van school en de grenzen van thuis. Voor veel jongeren worden op zo’n plaats hun belangrijke eerste stappen op eigen benen gezet. Kavka biedt jongeren die plaats in Antwerpen.

Kavka is toegankelijk voor alle Antwerpse jongeren. Ongeacht je passie, je achtergrond en je muzieksmaak. Het openingsweekend Tout Koer is een mooi voorbeeld van het brede aanbod. Een groep enthousiaste vrijwilligers biedt een programma aan met voor ieder wat wils.

Als schepen voor Jeugd ben ik fan van Kavka. Ik bewoner hun visie, hun inzet en hun verwezenlijkingen. Dit is dé plaats waar ik als jongere elk weekend zou willen doorbrengen.