Opening sportgebouw Park Groot Schijn

Het is vandaag een mooie dag voor Park Groot Schijn. Een dag waarop we de nieuwe sportkamer officieel als ‘klaar’ mogen bestempelen. Er gaat daar de komende jaren veel worden gesport, gelachen en gezweet.

Het vernieuwde park is een prachtige realisatie en graag bedank ik iedereen die mee aan deze sportkamer of aan de volkstuinen, de natuurinrichting of het speelbos heeft gewerkt.

Toch wil ik ook al graag even vooruit kijken. Want in 2018 zetten we al de volgende stap in de verdere groei van dit prachtige park.

Plaats voor jeugd van Deurne
Park Groot Schijn telt vandaag drie erkende jeugdverenigingen. Deze krijgen tegen volgende zomer hun eigen plekje in het midden van het park, rond de historische Master Schmidt-hoeve waar alle belangrijke wandel- en fietspaden samenkomen. Ook komt er een fuifzaal en een polyvalent gedeelte met keuken en een opbergruimte.

Met dit nieuwe jeugdcentrum gaat een grote wens van de jeugd van Deurne in vervulling. De locatie hiervoor is tegelijk prachtig als praktisch.

Master Schmidt-hoeve
De Master Schmidt-hoeve is het historische centrum van het park en getuigt van het vroegere landbouwkarakter van het oude Ruggeveld. Vandaag wordt de hoeve gebruikt als lokaal voor de Scouts en Gidsen van het 43ste Rumoldus.

Het huidige hoofdgebouw wordt de fuifzaal. In verschillende nieuwe bijgebouwen daarrond komen de jeugdlokalen en polyvalente ruimte. Door alles op te stellen als een vierkantshoeve en door de keuze van beplanting, zal een centraal binnenplein ontstaan.

Een groene plek waar stad en natuur samenkomen.

Dorpsplein en speelveld
Het verhard dorpsplein is gericht op sociale contacten tussen recreanten, passanten en sporters uit het park. Het wordt er sowieso heel gezellig vertoeven. Ook het nieuwe skatepark krijgt hier een plek.

Het verdiepte veld rond het plein heeft een verhoogde rand en sluit via een groene trap aan op het plein. Dat nodigt uit tot een polyvalente invulling. In de winter kan het veld bijvoorbeeld dienst doen als outdoor ijspiste.

In overleg
Alle beslissingen werden genomen in nauw overleg met de jeugdverenigingen en de jeugddienst van Deurne. We hebben goed geluisterd naar hun verwachtingen en ideeën.

Op die manier verschijnt hier volgend jaar een nieuwe ontmoetingsplaats voor de lokale jeugd. Een eigen plek waar ze kunnen ontspannen, ondernemen en zich verder ontwikkelen.

Je hoort het: we vieren vandaan een belangrijke stap in de ontwikkeling van Park Groot Schijn, maar nog niet de laatste stap. Nogmaals proficiat aan iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen – letterlijk of figuurlijk.