Antwerpen uitvalsbasis voor Let’s Get Digital

Morgen vindt Let’s Get Digital plaats in Antwerpen, een groots jongerenevenement van MNM en Proximus over de mogelijkheden van de digitale revolutie. MNM zendt live uit vanuit het MAS in Antwerpen. Tegelijkertijd gaan op verschillende locaties in de stad digitale masterclasses door.

“Dat Let’s Get Digital in Antwerpen plaatsvindt, is niet toevallig”, laat onze burgemeester Bart De Wever weten. “Antwerpen wil immers dé ‘smart city’ van België en zelfs Europa worden, waarbij technologie wordt ingezet om het leven van haar inwoners aangenamer, gezonder en veiliger te maken.”

Tijdens Let’s Get Digital kunnen jongeren tussen 17 en 21 jaar deelnemen aan 7 verschillende workshops waarin ze worden ondergedompeld in de digitale mogelijkheden van vandaag. Zo vindt er bijvoorbeeld een Smart City Safari plaats. Die passeert onder andere in de Sint-Andrieswijk die binnenkort volledig wordt omgetoverd tot een ‘Smart Zone’.

In de ‘Smart Zone’ ondervindt de Antwerpenaar meteen de mogelijkheden van technologie, die zijn leven beter, veiliger en leefbaarder zal maken. De stad kan op haar beurt dan weer betere beleidsbeslissingen nemen op basis van real-time data over bijvoorbeeld mobiliteit, luchtkwaliteit of energieverbruik. Dit gebeurt uiteraard met het nodige respect voor de privacy van de buurtbewoners.

In de workshop ‘Digital trends & entrepreneurs’ kunnen jongeren dan weer kennismaken met 2 Antwerpse startups en een student-ondernemer. Zij vertellen hoe zij inspelen op de digitale trends en mogelijkheden van vandaag.

Antwerpen bruist van innovatief talent. Zo telt de stad meer dan 400 startups, tal van incubatoren, acceleratoren en andere startup-initiatieven. De stad geeft hierbij graag zelf een duwtje in de rug. Met StartupVillage bijvoorbeeld, waar beloftevolle startups betaalbare kantoorruimte kunnen huren in het midden van de historische binnenstad, zodat zij voldoende zuurstof krijgen om te groeien, commercialiseren en zelfs internationaliseren.

Antwerpen is een jonge stad met meer dan 200.000 inwoners onder de 30 jaar. Onze stad beschikt dus over veel jong potentieel. Ons jeugdbeleid geeft onze kinderen, tieners en jongeren dat extra duwtje in de rug om hun talenten en vaardigheden verder te ontplooien. Let’s Get Digital is een mooi initiatief dat onze jeugd ook laat proeven van de verschillende digitale mogelijkheden van vandaag en morgen.

Lees hier het volledige programma van Let’s Get Digital.

(afbeelding via MNM)