#buitenbabys in Antwerpen

Als schepen voor Kinderopvang en Jeugd vind ik het heel belangrijk dat alle baby’s, peuters, kleuters, kinderen, tieners en jongeren voldoende ruimte hebben om op te groeien in onze stad. En dan bedoel ik zowel fysieke als mentale ruimte. Daarom verwelkom ik graag de campagne #buitenbabys in Antwerpen.

Antwerpen is een bruisende en groeiende stad. We tellen meer dan 22.000 nul-tot-drie-jarigen. In hun vrije tijd moeten zij zich voluit kunnen ontspannen en ontplooien. Speelopportuniteiten zijn hierbij heel belangrijk. Tijdens deze leuke ontdekkingstocht leren zij de wereld niet alleen kennen, maar ook écht beleven. Zo ontdekken ze hun eigen talenten. Die dragen ze mee voor de rest van hun leven.

De campagne #buitenbabys van Kind & Gezin past volledig binnen onze visie. Buiten spelen is leuk, leerrijk en gezond. Bovendien zet het aan tot fantasie en creativiteit. Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen! De buitenbabys zijn een mooi signaal om jonge kinderen te stimuleren de wereld al spelend te ontdekken. Als stad steunen we deze campagne met veel plezier!

Op tientallen locaties in Antwerpen zal je de komende weken levensgrote kindjes zien in de vorm van knappe street art. Hopelijk blijven deze buitenbabys niet te lang alleen en zien we snel meer échte kindjes buiten spelen.

Antwerpen is een kindvriendelijke stad die veel belang hecht aan buiten spelen. Kunnen opgroeien in zo’n stad is erg leuk voor kinderen, er is altijd veel te beleven. We hebben de voorbije jaren hard gewerkt om Antwerpen verder te vergroenen en zullen dat blijven doen. Want vroeg in contact komen met een natuur vol uitdagende speel- en ontspanningsgelegenheden zet aan tot ontdekken, fantasie en creativiteit, maar óók tot extra opportuniteiten om iets bij te leren. Zo gaan spelen en leren hand in hand.

We streven ernaar om met deze leuke campagne het aandeel binnenbaby’s in onze stad te verlagen en het aantal buitenbaby’s te verhogen. Buiten spelen is leuk, leerrijk en ook nog eens gezond. Daarnaast is het een prima omgeving om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te maken. Bedankt aan Kind & Gezin voor dit knappe initiatief en bedankt minister Vandeurzen om deze nieuwe campagne in Antwerpen te lanceren.