Subsidieavond vrijwillig jeugdwerk

De subsidieavond voor jeugdwerk is als schepen voor Jeugd een van de leukste avonden van het jaar. Want ik ontmoet er altijd een bende enorm geëngageerde én gemotiveerde jongeren. 

Het is een avond waarbij alles rond vrijwilligers draait. Het doel van de subsidieavond is hen allemaal zo goed mogelijk te helpen met de werking van hun vereniging. En dat is niet beperkt tot het financieel beheer. Graag ondersteunen we onze vrijwilligers ook met hun on- en offline communicatie, met hun burenrelatie, hun alcohol- en drugsbeleid, hun infrastructuur, enzoverder.

De stedelijke jeugddienst helpt vrijwilligers graag individueel, want elke situatie is uniek. Maar ook nodig ik op deze avond alle vrijwilligers uit om met elkaar te praten en elkaar te leren kennen. Misschien delen jullie vragen of kunnen jullie elkaar helpen of aanvullen tijdens activiteiten?

Uiteraard komt ook het subsidiereglement voor vrijwillig jeugdwerk aan bod. Als stad geloven wij keihard in ons vrijwillig jeugdwerk. De inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers zorgt dat jongeren zich kunnen ontspannen en ontplooien. Dat ze hun talenten ontdekken en leren ondernemen. Dat zijn kwaliteiten die ze meedragen voor de rest van hun leven.

Vrijwillig jeugdwerk is een enorme meerwaarde voor een bruisende stad als Antwerpen. Daarom willen we onze vrijwilligers daar graag bij ondersteunen. We hebben ons best gedaan om het reglement zo eenvoudig mogelijk te maken en het papierwerk zoveel mogelijk te beperken. Want een mega-administratie, daar houdt niemand van.

Ook leggen we bewust veel verantwoordelijkheid voor de verdeling van het budget bij de vrijwilligers. Zo hebben zij meer vrijheid en mogelijkheden.

Bedankt aan al onze vrijwilligers die aanwezig waren op de subsidieavond , en zeker ook bedankt voor jullie fantastische en belangeloze inzet voor een bruisend en warm Antwerpen.