Opening kinderopvang Provinciestraat

Op de locatie van het nieuwe kinderdagverblijf van Tutters & Bellen in de Provinciestraat was vroeger al een kinderdagverblijf. Maar dat zou je na de grote renovatie niet meer herkennen. Het kinderdagverblijf is ondertussen al even open en veel kindjes hebben er al veel leuke momenten meegemaakt.

Er is plaats voor 54 kindjes, verdeeld over drie leefgroepen. De opdeling gebeurt niet enkel op basis van leeftijd, maar ook op basis van de kindjes hun persoonlijke ontwikkeling. Dat is maar één voorbeeld van hoe Tutters & Bellen zich inzet voor de optimale ontwikkeling van je kind. Zij zijn meer dan een ‘opvang’; zij zijn een betrouwbare partner voor de ouders.

Tutters & Bellen bestaat uit een gemotiveerd team dat zowel de kindjes als de ouders op een behulpzame manier ontvangt. Aandacht voor taalontwikkeling, het gebruik van muziek, en de installatie van veilige en comfortabele snoezelhoeken die je kind stimuleren zijn maar enkele voorbeelden van hun aanpak.

Ook gelooft Tutters & Bellen in het belang van buiten spelen. Het maakt deel uit van hun dagelijkse programma. Ze bezitten een stadstuin en de grootste kinderen brengen regelmatig een bezoek aan de Zoo, hier om de hoek.

Dit nieuwe pand maakt het makkelijk voor ouders. De centrale ligging nabij enkele belangrijke verkeersaders en de nabijheid van het centraal station en openbaar vervoer maken de kinderopvang vlot bereikbaar. Bovendien is Tutters & Bellen dagelijks maar liefst twaalf uur open: van 7 tot 19 uur. Hierdoor genieten ouders flexibiliteit.

Je las het al: dit nieuwe kinderdagverblijf biedt plaats voor 54 kindjes. Daarmee zetten we in Antwerpen opnieuw een mooie stap vooruit. Ongeveer een jaar geleden behaalden we de Barcelona-norm na in een recordtempo ons enorm tekort aan kinderopvang weg te werken. Momenteel hebben we opvang voor meer dan 35 procent van alle Antwerpse kindjes tussen 0 en 3 jaar.

Er wordt in de Provinciestraat gebruik gemaakt van de kinderopvangtoelage. De stad komt tussen in de dagprijs zodat het tarief gelijkaardig is aan dat van Kind & Gezin. Dat is erg voordelig. Ken je dus nog iemand die opvang zoekt voor zijn of haar oogappel? Aarzel niet te lang. Via de online kinderopvangzoeker kan je een aanvraag indienen en ze daarna opvolgen.