Huisdieren zoeken plusbaasjes

De stad steunt vzw Animal Assisted Projects (AAP) met het project AAP+ in Antwerpen. Daarmee brengen ze eigenaars van huisdieren in contact met senioren. De senioren fungeren als plusbaasje en passen op de huisdieren als de eigenaars niet thuis zijn. Op die manier wordt een win-winsituatie voor beide partijen gecreëerd.

Het project AAP+ brengt senioren en de eigenaars van huisdieren bij elkaar. Zo kunnen senioren genieten van een huisdier op hun maat. Ze kunnen in overleg met de eigenaars afspreken hoeveel tijd ze met het dier spenderen en welke taken van de verzorging ze op zich nemen. De eigenaars krijgen een betrouwbare oppas en zijn zeker dat hun huisdier de nodige aandacht en verzorging krijgt wanneer ze gaan werken.

We zijn erg blij met dit project. Het  zorgt er niet enkel voor dat huisdieren van eigenaars die dagelijks gaan werken toch voldoende aandacht krijgen. Ook senioren kunnen op deze manier genieten van de vriendschap van een huisdier. Ze kunnen met het dier gaan wandelen en hebben contact met huisdiereigenaars en andere plusbaasjes. Daardoor helpt het project ook om de eenzaamheid bij ouderen te doorbreken.

Senioren die zich registreren als plusbaasje kunnen elk jaar meerdere gratis uitstappen maken met andere plusbaasjes. Zo kunnen ze elkaar ontmoeten en tips uitwisselen.

Senioren met een hart voor dieren en diereneigenaars die gebruik willen maken van het aanbod registreren zich via www.aapvzw.be.

De stad investeert 10.000 euro in dit project.