Betonne Jeugd viert 15-jarig bestaan

Betonne Jeugd is een jeugdwerking in de Antwerpse wijk Sint-Andries die zich, met ondersteuning van de stad, al 15 jaar inzet voor jongeren in armoede.

Via het jeugdwerk en de samenwerking met onze partners willen we onze jeugd sterker maken. Onze jongeren hebben verschillende talenten, via begeleiding en ondersteuning op maat willen we ervoor zorgen dat ook onze jongeren die het moeilijker hebben alle kansen krijgen om zich ten volle te ontwikkelen.

Jongeren zonder dak boven het hoofd
Het voorbije jaar kon Betonne Jeugd, via bijkomende middelen van de burgerbegroting van district Antwerpen, zich ook richten op dakloze jongeren. Een doelgroep die jammer genoeg jaarlijks toeneemt. Ze luisterden naar hen en betrokken hen in de werking.

Betonne Jeugd wil zijn bevindingen over werken met deze zeer kwetsbare doelgroep delen met andere organisaties. Daarom organiseert ze nu vrijdag 14 december een studienamiddag  in coStA (Sint-Andriesplaats 24, Antwerpen). Districtsschepen Cordula Van Winkel geeft om 12.30 uur het startschot. Aansluitend op deze studiedag viert Betonne Jeugd zijn 15de verjaardag samen met alle jongeren, medewerkers en partners.