Aandenken aan mijn eerste officiële daad als schepen voor cultuur

Twee dagen nadat ik op 7 januari opnieuw mijn eed afgelegd had als schepen, opende ik de expositie ‘Eugeen Van Mieghem en de emigranten van Red Star Line’. Het was mijn eerste opdracht als schepen voor Cultuur. Daar kreeg ik The Immigrant cadeau, een bronzen beeldje van de Amerikaanse kunstenares Julia Levitina. Die inspireerde zich daarvoor op het werk van de oer-Antwerpse kunstschilder Eugeen Van Mieghem. Van Mieghem schilderde de vaak harde kant van de Antwerpse haven: de dokwerkers, de emigranten en de schippers.

Sindsdien staat het bronzen kunstwerk ook elke dag op mijn bureau. Het symboliseert de eerste officiële aanraking met cultuur in mijn ambt als schepen voor dat domein. Bovendien is migratie een erg actueel thema. Ook vandaag vind ik die opening nog steeds een geweldig moment. Ik heb toen veel complimenten gekregen. Veel mensen vinden cultuur het leukste domein om te doen. Ik prijs me dus heel gelukkig dat ik me daarmee de komende jaren mag bezighouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s