Musea openen weer op 5 december!

Na de bekendmaking van de nieuwe maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad bereiden de Antwerpse musea zich opnieuw voor op een heropening. Vanaf vandaag kunnen bezoekers tickets reserveren om vanaf 5 december opnieuw te kunnen genieten van al het moois dat de musea te bieden hebben.

Vanaf 5 december kunnen bezoekers opnieuw genieten van de vaste collecties en tijdelijke expo’s van Museum Mayer van den Bergh, Middelheimmuseum, Rubenshuis, Letterenhuis, Museum Vleeshuis, MAS, Red Star Line Museum, Museum Plantin-Moretus en DIVA. Het FOMU opent op dinsdag 8 december. Uiteraard komt de veiligheid voor bezoekers en personeel altijd op de eerste plaats. Er wordt een maximaal aantal bezoekers toegelaten en iedereen moet vooraf online een ticket kopen om toegang te krijgen in alle veiligheid. Tickets zijn te koop via de websites van de musea vanaf dinsdag 1 december om 9 uur.

We zijn erg blij dat we deze week opnieuw de deuren van onze musea kunnen openen voor individuele bezoekers. Cultuurbeleving is voor velen een essentiële voorwaarde om zich goed te voelen, en ik ben verheugd dat deze eerste stap daartoe kan bijdragen. Dit is toch een lichtpuntje in een eindejaarperiode die voor vele Antwerpenaren moeilijk is. Veiligheid blijft uiteraard onze topprioriteit en daarom zullen de deuren opengaan vanaf zaterdag 5 december, zodat de bezoekers comfortabel en corona-proof in onze musea terecht kunnen.


Deuren open vanaf 5 december
Vanaf zaterdag 5 december kunnen de Antwerpse musea (uitgezonderd het FOMU) opnieuw individuele bezoekers ontvangen. Er zal nog steeds een maximum aantal bezoekers worden toegelaten. In elk museum is dat maximum 1 bezoeker per 15 m². Dit vertaalt zich in een maximaal aantal bezoekers per museum per tijdsblok. Mensen die hulp nodig hebben bij het online boeken kunnen op de website van elk museum een stappenplan terugvinden.

De expo’s in de musea lopen na de sluiting vanaf 29 oktober gewoon door. DIVA opende de nieuwe expo The Jeweller´s Art op 13 november online, vanaf 5 december kunnen bezoekers de expo dus voor het eerst live bezoeken. Bezoekers voor het FOMU kunnen van 3 tot 6 december deelnemen aan het online festival Uncertainty. Zij kunnen weer terecht in het museum zelf vanaf dinsdag 8 december. Meer informatie over de lopende expo’s is te vinden via de websites van de musea.

(Foto Martine Franck, FOMU)