Antwerpen doopt november om tot Boekenmaand!

Antwerpen wordt opnieuw gaststad van het grootste boekenevenement van het land in Antwerp Expo en doopt de hele maand november om tot Boekenmaand met tal van festivals, expo’s, wandelingen, signeersessies en auteursontmoetingen. In Antwerpen kan iedereen een maand lang nieuwe boeken en verhalen ontdekken en extra genieten van de favoriete auteurs.

LEES! Het Boekenfestival

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier, van 1 tem 7 november, in Antwerp Expo met als vanouds boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Organisator Easyfairs vindt in de stad Antwerpen een partner om met LEES! Het Boekenfestival op een vernieuwende manier de traditie van de Boekenbeurs verder te  zetten.

Boekenmaand

De sterkhouders van Antwerpen als boeken- en letterenstad zorgen een maand lang voor een gevarieerd en rijk inhoudelijk programma voor verschillende doelgroepen. Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in HetPaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In DEStudio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s.

Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een prikkelend activiteitenprogramma. Zo organiseert ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding. Verder kan men de Paul van Ostaijen en de stripmurenwandeling doen, is er het maandelijks strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. Als afsluiter is er een nieuwe voorleesweek in Antwerpen.

De Boekenmaand in Antwerpen wordt ook komende jaren een vaste waarde. Op www.boekenmaand.be staat een overzicht van wat de Boekenmaand in 2021 biedt.

Op de foto: Tinka Claeys (VRT), Harold Polis, Geert Briers (Easyfairs), mezelf, Nadine Francus (Easyfairs) en Guido De Smet (Standaard Boekhandel, vice-voorzitter Boekhandels Vlaanderen).

“Antwerpen is de Boekenstad van Vlaanderen: we koesteren de vaste wil en de ambitie om die rol te blijven spelen, morgen en vandaag. Daarom vieren we in november de Boekenmaand en vieren we het leesplezier! Omdat we in Antwerpen rotsvast geloven in leesbevordering als meest doeltreffende wapen in de strijd tegen ontlezing, in de strijd voor meer geletterdheid.”