Mijn nieuwjaarsbrief voor 2015

Ik wil jullie als schepen voor jeugd, kinderopvang, leefmilieu en dierenwelzijn heel graag bedanken voor het vertrouwen, het harde werk, de kritische kijk en de samenwerking in 2014.

Ik ben ervan overtuigd dat we in 2015 constructief zullen samenwerken rond een aantal concrete doelstellingen in onze fantastische stad!
Ik ben er nog meer van overtuigd dat jullie blik kritisch en open zal blijven net zoals in 2014.
En ik ben er zeker van dat we samen van 2015 een knaljaar gaan maken.
De ambities zijn groot, de goesting nog veel groter!

Er wordt zomaar 10 000 000 Euro ingezet om bijkomende capaciteit te creëren in de kinderopvang. Stadspatrimonium wordt gebruiksklaar gemaakt en in concessie gegeven en de infrastructuurtoelage is in werking getreden voor de aankoop, renovatie en bouw van panden.

In 2015 zetten we extra veel middelen in voor infrastructuur voor het vrijwillig jeugdwerk.
De bestaande jeugdverenigingslokalen willen we op vlak van veiligheid optimaliseren en onderhouden. Daarnaast kiezen we ervoor om bestaande of leegstaande panden om te vormen tot jeugdvriendelijke ruimte zodat elke jeugdvereniging in onze stad een eigen plek kan hebben. Sommige jeugdverenigingen beslissen om met een nieuwbouwproject te starten. Ook hen ondersteunen we.
Er komen in 2015 ook twee professionele jeugdcentra bij: op Linkeroever en op Rozemaai. De plannen voor de jeugdcentra op Luchtbal en Deurne starten in 2015.
Tot slot komen er in 2015 vernieuwde speelterreinen op Linkeroever, in Te Boelaerpark, aan de Arenaweide en in Park Groot Schijn.
Ook in 2015 willen we dus zo veel mogelijk ruimte voor kinderen en jongeren verwezenlijken.

De bekommernis voor het leefmilieu blijft ook in 2015 een prioriteit. Er volgt een verdere voorbereiding van de lage emissiezone en een opstart van de communicatiecampagne.
We werken verder aan de uitbreiding van de warmtenetten. Het potentieel aan restwarmte in de haven is namelijk gigantisch.

Maar geen Antwerpen zonder een stevig dierenwelzijnsbeleid!
We zetten bestaande initiatieven (subsidie chippen en registreren, Stadsbeest, CAD, systematisch controleren openbare markten en evenementen, overlast meeuwen, duiven en ongedierte aanpakken op een diervriendelijke manier) verder in 2015.
Ook het tekort aan hondenloopzones wordt aangepakt.

Ik wens jullie alvast allemaal een fantastisch 2015!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s