Waarom een dier nodeloos doen lijden als je met een gift zoveel lijden kan verlichten.

De jaarlijkse discussie over het onverdoofd slachten van schapen tijdens het offerfeest wordt weer volop gevoerd. Ik blijf bij mijn standpunt dat een dier onverdoofd slachten in deze tijd niet meer aanvaardbaar is. Ondanks het feit dat ik godsdienstvrijheid zeer belangrijk vind en iedereen dus voor zichzelf moet uitmaken waar hij of zij in gelooft of niet in gelooft, vind ik ook dat religie nooit een excuus mag zijn om een dier nodeloos te doen lijden.

Ik blijf dan ook – en nu meer dan ooit – elke moslim oproepen en aanmoedigen gebruik te maken van de alternatieven die er bestaan om het offerfeest te vieren. Doe een gift aan zij die het nu meer dan ooit nodig hebben.
Denk na als individu, los van enige vorm van religie. Denk na over waarom je akkoord zou gaan een dier nodeloos te laten lijden wanneer je met een gift zoveel lijden kan verlichten.

127 comments

 1. @Max: jij hebt goed gesproken, volledig eens met jou !

  Ook wat betreft Eric, die volgens mij niet weet hoe te reageren en een beetje beperkte verstandelijkheid heeft waardoor hij steeds hetzelfde zinnetje herhaalt, bij elke comment ! Lachwekkend en belachelijk tegelijkertijd !

  @Eric: Eerst zei je dat Nabilla je nichtje was en nu opeens weer niet ?!? Volgens mij heb je ze niet allemaal op een rij, MAAR ik heb respect voor alle mensen, gelijk welk ras, geloof ze hebben, of hoe hoog/laag hun IQ is ! ;-)

  Like

  1. Mijn broer Eric is voor een drie maand op reis naar Madagaskar, och ja, hij is een persoon met een gouden hart, hij zou iedereen helpen, minder mooie kant is dat hij plagerig is, en naïevelingen zoals op dit blog kan hij geweldig op stang jagen, neem het hem niet kwalijk!
   Bart Decaluwe

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s