4 miljoen extra voor kinderopvang in Antwerpen

De stad Antwerpen zal deze legislatuur 4 miljoen euro extra investeren in kinderopvang.
Het doel is om tegen het einde van deze legislatuur de Barcelonanorm te halen. Die stelt dat 33 op de 100 kinderen tussen de 0 en de 3 jaar een opvangplaats moeten hebben.

In 2013 was er een tekort van 1800 plaatsen ten opzichte van de Barcelonanorm. Dankzij de grote inspanningen van dit stadsbestuur zitten we momenteel aan 1064 plaatsen.

“Het is dus ontzettend belangrijk dat we blijven investeren in kinderopvang., maar wel op een zo efficiënt mogelijke manier. Dat is een absolute noodzaak in een steeds verdichtende stad.  Het laat ons toe belangrijke gemeenschapsfuncties aan te bieden aan het groeiend aantal inwoners, zonder kwaliteitsverlies.”  Dat is een belangrijke ambitie die we onverkort willen aanhouden”.


In totaal investeert de stad 22 miljoen euro in jongeren en kinderen.
18 miljoen gaat naar onderwijs en 4 miljoen naar kinderopvang. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om in de nieuwe sites onderwijs en kinderopvang op een efficiënte wijze samen te organiseren, met gedeeld gebruik van ruimte en faciliteiten waar mogelijk. Scholen moeten brede scholen zijn waarbij jeugd, buitenschoolse kinderopvang en sportactiviteiten hun verdiende plaats krijgen.

Op die manier wil dit bestuur investeren in zorg voor kinderen en jongeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s