4 miljoen extra voor kinderopvang in Antwerpen

De stad Antwerpen zal deze legislatuur 4 miljoen euro extra investeren in kinderopvang.
Het doel is om tegen het einde van deze legislatuur de Barcelonanorm te halen. Die stelt dat 33 op de 100 kinderen tussen de 0 en de 3 jaar een opvangplaats moeten hebben.

In 2013 was er een tekort van 1800 plaatsen ten opzichte van de Barcelonanorm. Dankzij de grote inspanningen van dit stadsbestuur zitten we momenteel aan 1064 plaatsen.

“Het is dus ontzettend belangrijk dat we blijven investeren in kinderopvang., maar wel op een zo efficiënt mogelijke manier. Dat is een absolute noodzaak in een steeds verdichtende stad.  Het laat ons toe belangrijke gemeenschapsfuncties aan te bieden aan het groeiend aantal inwoners, zonder kwaliteitsverlies.”  Dat is een belangrijke ambitie die we onverkort willen aanhouden”.

In totaal investeert de stad 22 miljoen euro in jongeren en kinderen.
18 miljoen gaat naar onderwijs en 4 miljoen naar kinderopvang. Het is uitdrukkelijk de bedoeling om in de nieuwe sites onderwijs en kinderopvang op een efficiënte wijze samen te organiseren, met gedeeld gebruik van ruimte en faciliteiten waar mogelijk. Scholen moeten brede scholen zijn waarbij jeugd, buitenschoolse kinderopvang en sportactiviteiten hun verdiende plaats krijgen.

Op die manier wil dit bestuur investeren in zorg voor kinderen en jongeren.

One comment

 1. Top en dit in tijden van besparing!

  Duidelijk dat dit stadsbestuur niet snoeit in de budgetten voor onze kinderen, maar net het tegenovergestelde doet, ze investeert er extra in!
  Benieuwd naar eerste reacties van de linkerzijde op deze blog. Ik ben geen helderziende maar je hoeft dit ook niet te zijn om te weten dat ook dit afgekeurd zal worden. Waarom niet? Heel eenvoudig. Het is een strategie om alle positieve verwezenlijkingen van het stadsbestuur te overgieten met een saus van negativisme of het-had-best-(veel)-meer-moeten-zijn-mantra of simpelweg ‘te weinig & te laat’.
  Benieuwd welke (nieuwe) strategie verenigd links nu weer uit rood(groene) hoed tovert om deze verwezenlijking met de grond gelijk te maken.

  Intussen beste schepen, doe zo verder! Met dank van de kinderen (en hun ouders) ;-)))

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s