De troostprijs voor meneer Van Besien

Meneer van Besien toch

Allereerst wil ik u hartelijk danken voor mijn twee schitterende prijzen.

De prijs  voor ‘Meest wereldvreemde’ zal ik jammer genoeg niet in ontvangst kunnen nemen.
De reden is behoorlijk simpel. U heeft me namelijk ook als winnaar uitgeroepen voor de  ‘Eerlijkheidsprijs’.
En de eerlijkheid gebiedt mij u even te vertellen wat ik echt gezegd heb. De beelden van de gemeenteraad zullen mijn eerlijkheidsprijs kracht bijzetten. Diezelfde beelden zullen u eerlijkheidshalve aanzetten tot een ‘u hebt gelijk’.

U stelt dat en ik citeer :“U zei dat Antwerpen de Barcelonanorm van 33 procent voor kinderopvang zou behalen. Alleen stelt u op uw eigen website dat de norm niet wordt gehaald en dat Antwerpen op 27 procent zit”.

Allereerst taalkundig onderstrepen dat één woord uw betoog een totaal andere wending kan geven. “Zou behalen” wil namelijk zeggen dat we dit in de toekomst zullen behalen. En dat klopt. Dat is exact wat ik gezegd heb. Ik citeer graag mezelf even: “Wat kinderopvang betreft: u beweert dat we het niet halen, die Barcelonanorm.  Fout mijnheer Van Besien, we zijn nog steeds op het pad naar de Barcelonanorm.  We realiseren honderden plaatsen, een groei van niet minder dan 300 plaatsen per jaar, door een hele batterij aan maatregelen die investeerders en ondernemers naar deze stad trekken om hier kinderopvang te realiseren.”

Verder stelt u en ik citeer opnieuw: “Ait Daoud stelde dat ze exact hetzelfde wil doen als wat wij voorstellen, maar dat ze er het geld niet voor heeft”

Wel meneer Van Besien. We draaien het even om. We leggen met kinderopvang de nadruk expliciet op onze regierol en het ondersteunen van de zelfstandige opvanginitiatieven. U zou dus exact hetzelfde doen als ons. Alleen een kleine nuance. We zijn bijzonder realistisch en verantwoordelijk. Dit is dan ook wat ik effectief heb gezegd:

“Tenslotte:  wat uw begroting betreft waarin u tientallen miljoenen investeert in jeugd en kinderopvang:  als ik ook met monopoliegeld kon spelen  zou u mij exact hetzelfde zien doen.  Wij moeten het doen met echt geld, belastinggeld.  En elk verantwoordelijk bestuur heeft de plicht daar voorzichtig en ernstig mee om te gaan. “ einde van de citaten.

Meneer Van Besien toch.
Een troostprijs kan u afhalen op mijn kabinet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s