De troostprijs voor meneer Van Besien

Meneer van Besien toch

Allereerst wil ik u hartelijk danken voor mijn twee schitterende prijzen.

De prijs  voor ‘Meest wereldvreemde’ zal ik jammer genoeg niet in ontvangst kunnen nemen.
De reden is behoorlijk simpel. U heeft me namelijk ook als winnaar uitgeroepen voor de  ‘Eerlijkheidsprijs’.
En de eerlijkheid gebiedt mij u even te vertellen wat ik echt gezegd heb. De beelden van de gemeenteraad zullen mijn eerlijkheidsprijs kracht bijzetten. Diezelfde beelden zullen u eerlijkheidshalve aanzetten tot een ‘u hebt gelijk’.

U stelt dat en ik citeer :“U zei dat Antwerpen de Barcelonanorm van 33 procent voor kinderopvang zou behalen. Alleen stelt u op uw eigen website dat de norm niet wordt gehaald en dat Antwerpen op 27 procent zit”.

Allereerst taalkundig onderstrepen dat één woord uw betoog een totaal andere wending kan geven. “Zou behalen” wil namelijk zeggen dat we dit in de toekomst zullen behalen. En dat klopt. Dat is exact wat ik gezegd heb. Ik citeer graag mezelf even: “Wat kinderopvang betreft: u beweert dat we het niet halen, die Barcelonanorm.  Fout mijnheer Van Besien, we zijn nog steeds op het pad naar de Barcelonanorm.  We realiseren honderden plaatsen, een groei van niet minder dan 300 plaatsen per jaar, door een hele batterij aan maatregelen die investeerders en ondernemers naar deze stad trekken om hier kinderopvang te realiseren.”

Verder stelt u en ik citeer opnieuw: “Ait Daoud stelde dat ze exact hetzelfde wil doen als wat wij voorstellen, maar dat ze er het geld niet voor heeft”

Wel meneer Van Besien. We draaien het even om. We leggen met kinderopvang de nadruk expliciet op onze regierol en het ondersteunen van de zelfstandige opvanginitiatieven. U zou dus exact hetzelfde doen als ons. Alleen een kleine nuance. We zijn bijzonder realistisch en verantwoordelijk. Dit is dan ook wat ik effectief heb gezegd:

“Tenslotte:  wat uw begroting betreft waarin u tientallen miljoenen investeert in jeugd en kinderopvang:  als ik ook met monopoliegeld kon spelen  zou u mij exact hetzelfde zien doen.  Wij moeten het doen met echt geld, belastinggeld.  En elk verantwoordelijk bestuur heeft de plicht daar voorzichtig en ernstig mee om te gaan. “ einde van de citaten.

Meneer Van Besien toch.
Een troostprijs kan u afhalen op mijn kabinet.

3 comments

 1. deze quote vind ik super verwoord:-) : wat uw begroting betreft waarin u tientallen miljoenen investeert in jeugd en kinderopvang: als ik ook met monopoliegeld kon spelen zou u mij exact hetzelfde zien doen. Wij moeten het doen met echt geld, belastinggeld. En elk verantwoordelijk bestuur heeft de plicht daar voorzichtig en ernstig mee om te gaan. “

  Like

 2. Mijnheer Van Wiele (en ook een ‘beetje’ mijnheer Van Besien)

  Mijnheer Van Besien: 1 conclusie die ik aan uw tussenkomst verbind, namelijk de manifeste wil van Groen om ook na de verkiezingen van 2018 in de oppositie te blijven. Goed nieuws toch voor de Antwerpenaar denk ik dan maar, rekening houdend met de inhoudsloze & smakeloze tussenkomst van raadslid Van Besien na de toelichting van het budget 2016 door het college. Een anti-climax als je tenminste kwaliteit, argumenten en visie naar waarde weet in te schatten…..

  Maar het werd nog erger….. de dag nadien….
  Roodgroene ridder in de Orde van Verenigd Links had na de zitting nog een onderonsje met Van Besien tijdens de ‘nabespreking’ in de 7Schaken. Resultaat van dit onderonsje: niet minder dan een uit de kluiten gewassen artikel over de 5 Oscars die raadslid Van Besien tijdens de gemeenteraad had toegekend.
  Mag toch, hoor ik u al luidop denken…….

  Natuurlijk mag dit! Elke fractie bepaalt de inhoud en de vorm van haar tussenkomst. Maar de Antwerpse fractie bestaat niet uit 1 maar wel uit 7 fracties. Wat deden de overige 6 fracties dan? Monopoly spelen met de speldoos van Groen waarmee ze een alternatieve begroting in elkaar mee hadden geknutseld)? Neen, ze waren alle 6 wel degelijk aanwezig maar werden bijna letterlijk doodgezwegen op één uitzondering na……Journalist Van Wiele koos voor een eervolle vermelding aan het adres van Caroline Bastiaens, CD&V, die met het vingertje omhoog de medecoalitiepartners ter orde riep, wat spontaan een applaus uitlokte op de oppositiebanken.

  Hieruit kan ik maar één ding concluderen mijnheer Van Wiele
  Stel u simpelweg kandidaat in 2018 voor Verenigd Links. Want dit had nu eenmaal niks met verslaggeving te maken maar wel met propaganda voor Verenigd Links. Jammer……….

  Like

 3. Mynheer Van Wiele
  Ik las net uw artikel waarin u schepenen Ait Daoud en Van de Velde de kans gaf om te reageren. Of uzelf via voortschrijdend inzicht hiertoe bent gekomen of dat het u werd ingefluisterd, daar heb ik het raden naar. Punt is, u hebt het gedaan en dat is goed, zonder meer.
  Ik hoop dat de lezers van uw artikel van gisteren ook de ‘rechtzetting’ vandaag hebben gelezen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s