Barcelonanorm versus Antwerpen

 33% norm  versus Antwerpen

8 maart 2016

632

19 april 2016

511

6 september 2016

375

Ons doel is duidelijk. Het tekort ten opzichte van de Barcelonanorm wegwerken tegen het einde van deze legislatuur. Of we daarin zullen slagen, kan u hier volgen.

We zijn deze legislatuur gestart met een tekort van 1831 plaatsen ten opzichte van de Barcelonanorm. De stad Antwerpen stelt deze legislatuur alles in het werk om het tekort ten opzichte van de Barcelonanorm te verkleinen. Deze stelt dat 33 op de 100 kinderen (33%) tussen de 0 en de 3 jaar een plek moeten hebben in de kinderopvang. Volgens Vlaanderen is de 50% norm reeds behaald, maar in Antwerpen kampen we nog steeds met een ontzettend tekort ten op zichten van de 50% norm en zelfs ten opzichte van de Barcelonanorm.

Het uitgangspunt van ons beleid is om privé-initiatieven, opstartende zelfstandige en onthaalouders te ondersteunen en te stimuleren om in kinderopvang te voorzien. Bewust  breiden we de stedelijke kinderdagverblijven niet uit. We versterken de regierol van de stad, niet de actorrol.

Dat doen we aan de hand van een aantal innovatieve maatregelen. De stad moet immers gezinnen aantrekken en behouden. Hetzelfde geldt voor ondernemers.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s