Opportunisme is geen excuus om een dier te doen lijden

“Ik kon niet meer aanzien hoe lichtzinnig sommige partijen de democratische waarden in dit land belachelijk maakten”, zegt Meeuws.

Wel meneer Meeuws, ik kan niet meer aanzien dat u op de kap van mijn geloofsgemeenschap aan plat populistische uitspraken doet.
Ik kan niet meer aanzien dat u er andere praktijken op nahoudt dan uw partij in het parlement verkondigt. En het zijn er niet zomaar andere, het zijn compleet tegenovergestelde praktijken. Maar op zich maakt u dan misschien wel deel uit van de juiste partij. Naar de verkiezingen trekken met een programma, geschreven op het lijf van bepaalde groepen,  om dan uiteindelijk het tegenovergestelde uit te voeren.

Ik kan er niet meer tegen dat u deel uitmaakt van een partij die blijkbaar dierenwelzijn wel hoog in het vaandel draagt, maar dat U dierenleed als propaganda misbruikt. De voorstellen van uw partij naar minister voor dierenwelzijn Ben Weyts liegen niet om die bekommernis. Of is het misschien gebakken lucht om bepaalde kiezertjes te winnen?

Maar goed, ik ga graag verder.

Even wel in gedachten houden dat ik ervan uitga dat dierenleed echt wel een issue is voor uw partij meneer Meeuws.

Met deze ‘verlichting’ kan ik het dus niet meer aanzien dat u op de kap – of zullen we er in dit geval de nek van maken – op de nek dus van een weerloos schaap aan stemmingmakerij doet.
Want hoe lichtzinnig – ik gebruik graag uw woorden, zo begrijpt u me wellicht beter – hoe lichtzinnig is het om in deze tijd als het ware te prediken wat gewoon niet meer aanvaardbaar is. Ondanks dat ik godsdienstvrijheid zeer belangrijk vind en iedereen dus zelf moet uitmaken waar hij of zij in gelooft of  niet gelooft, vind ik ook dat religie nooit een excuus mag zijn om een dier nodeloos te doen lijden.
En u, meneer Meeuws, u predikt het tegenovergestelde en steekt graag nog een handje toe in het uitvoeren van uw gepredikte onzin. U predikt trouwens in naam van een geloof dat volgens mij nog niet eens het uwe is. Misschien is een bekering hier wel op zijn plaats, want dan gaat u misschien begrijpen waar het echt om draait. En dat is niet de strijd om zieltjes te winnen voor uw politieke carrière.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s