Oude Beurs wordt oase voor jonge kunstenaars

De leegstaande Oude Beurs heeft een tijdelijke nieuwe bestemming. Jonge kunstenaars krijgen er gratis ateliers en toon- en creatiekansen, creatieve ondernemers vinden onderdak in de co-working space. Het initiatief GAST is een mooi voorbeeld van samenwerken. En jij bent welkom om te komen kijken en achteraf na te genieten in de bar.

De organisaties Fameus, Kop en Co.Labs slaan de handen in elkaar om de Oude Beurs te transformeren in een bruisende plek waar jeugd en cultuur samensmelten. Nog tot na de zomer vormen ze GAST en bezetten ze het middeleeuwse gebouw in de Hofstraat, vlak bij de Grote Markt.

Fameus…
is een broedplaats voor amateurkunsten en zal de atelierwerking leiden. Jongeren tot 30 jaar kunnen een atelier of repetitieruimte krijgen in ruil voor engagement. Dat omvat het openhouden van de bar, het bewaken van de expo, het opruimen van het gebouw en het deelnemen aan de groepstentoonstelling eind augustus.

KOP…
is een kunstenorganisatie die zich ontfermt over toonruimte. Ze zetten het kwalitatieve en creatieve werk van talentrijke Antwerpse kunstenaars in de schijnwerpers, letterlijk en figuurlijk. Het aanbod is ruim: kunstenaars, ontwerpers, ondernemers…

Co.Labs…
ontwikkelt co-werkplaatsen met wortels in de buurt en voelsprieten voor co-creatie. De organisatie wil creatieve ondernemers aantrekken om samen leegstand om te vormen tot een plaats waar ideeën realiteit worden. Co-workers kunnen deelnemen op basis van hun interesse in co-creatie, participatie, netwerkvorming of het creëren van een product dat de werking van Co.Labs en GAST versterkt.

GASTvrij
Ontmoeting is een belangrijke pijler van GAST. Het is de bedoeling om de buurt zoveel mogelijk te betrekken en van de Oude Beurs een gezellige en boeiende ontmoetingsplaats te maken. Bezoekers kunnen er terecht voor lokale kunst, een gezellige babbel en een verdiend drankje.

Samen sterk
“Ik vind het geweldig hoe organisaties zoals Fameus, Kop en Co.Labs samen dit project op poten zetten. Ook is het geweldig hoe jonge kunstenaars die kans grijpen om – opnieuw samen – er volledig voor te gaan. Je voelt nu de energie rond de Oude Beurs. De tralies aan de ramen kunnen de creativiteit niet binnenhouden. Experimenten evolueren tot boeiende exposities.”

De stad is heel fier dat ze dit straffe project steunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s