Vernieuwde locatie vzw Stekelbees in Hoboken

Het vernieuwde gebouw in de Oudestraat 55 in Hoboken is een mooi verhaal van en-en-en. Er is namelijk én een OKiDO én een reguliere kinderopvang én een Huis van het Kind aanwezig. Dat is goed voor ouders, voor ondernemers én voor onze stad. Daar ben ik natuurlijk heel gelukkig mee.

De locatie wordt nu optimaal gebruikt en is de nieuwe thuis voor drie knappe initiatieven. Voor ouders die een opleiding volgen, die gaan solliciteren of die dringend opvang nodig hebben biedt OKiDO een aanbod van occasionele kinderopvang. Daarnaast is het ook een nieuwe thuis voor veel kindjes in dagopvang. Kindjes die veilig en gelukkig willen spelen… en slapen. Het Huis van het Kind, als derde partner, is een belangrijke ontmoetingsplaats voor ouders waar ze informatie kunnen vinden en uitwisselen.

De Barcelona-norm
Toen ik schepen werd, waren er in Hoboken 270 plaatsen te kort ten opzichte van de Barcelona-norm. Die norm vraagt 33 opvangplaatsen per 100 kinderen tussen de 0 en 3 jaar. Intussen hebben we hier 180 plaatsen bij gecreëerd. Met nieuwe projecten lopende op deze locatie, in de Krugerstraat door vzw Het Lieverdje en op de Sint Bernardsesteenweg door vzw De Vlam komt ons doel heel dichtbij.

Duurzame capaciteit
Met deze opening werken we verder aan betaalbare en kwalitatieve kinderopvang voor alle ouders.
Dat doen we op een slimme en gezonde manier: door startende en bestaande initiatieven een duwtje in de rug te geven. Zo creëren we samen met de zelfstandige sector extra capaciteit. Duurzame capaciteit op lange termijn.

Een win-win-win
Ook is het goed voor onze stad. We willen een leefbaar Antwerpen zijn voor kinderen, ouders en ondernemers. Een stad die bewust haar ruimte gebruikt met respect voor alle bewoners.

De opening van vandaag is daarbij wéér een grote stap voorwaarts! In 2016 heeft vzw Stekelbees maar liefst 1.143 kinderen opgevangen. Een indrukwekkend aantal dat in 2017 nóg veel hoger zal liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s