Stad betaalt in juni 12 euro terug voor chippen huiskat

Juni is uitgeroepen tot chipmaand voor huiskatten. Elke Antwerpenaar die zijn kat dan laat chippen en registreren, kan een subsidie van 12 euro aanvragen. De stad wil eigenaars zo aanmoedigen om dit te laten doen. Het is namelijk een win-win-win voor dier, eigenaar en stad.

Processed with VSCO with f2 presetSinds 1 september 2014 moet iedereen die een kat weggeeft of verkoopt, deze eerst laten steriliseren, identificeren en registreren. Een chip biedt tal van voordelen, voor zowel het dier als voor de eigenaar. Zo kunnen verloren gelopen katten sneller herenigd worden met hun baasje. Verder kunnen eigenaars van aangereden katten ook gemakkelijker opgespoord en verwittigd worden. Ten slotte kunnen gechipte katten niet meer anoniem achtergelaten worden.

Het chippen van huisdieren is vooral belangrijk bij katten. Zij worden vaak pas na enkele dagen als vermist opgegeven, omdat zij er wel vaker enkele dagen tussenuit knijpen. Daarnaast wordt er ook niet vaak melding gemaakt van een gevonden kat. Beide factoren maken het erg moeilijk om het dier terug te vinden. Als de kat gechipt is, vergroot de kans dat ze herenigd wordt met haar baasje.

Chippen heeft bovendien een positief gevolg voor de zwerfkattenpopulatie in Antwerpen. Doordat gechipte katten sneller weer terechtkomen, gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Zo moet de stad de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.

Op www.antwerpen.be/dieren vinden geïnteresseerden meer informatie, de voorwaarden en het aanvraagformulier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s