Opening nieuw speelterrein Fort van Merksem

Al 40 jaar is het Fort van Merksem een begrip voor wie houdt van sporten, spelen en de natuur. Intussen kon het speelterrein wel een opfrisbeurt gebruiken. De stad stelde samen met ouders, kinderen en jeugdbewegingen een plan op. De realisatie hiervan werd nu officieel ingehuldigd.

Tijdens twee grote bevragingen werd gepolst naar de wensen van de Merksemnaar voor het vernieuwde speelterrein. Meer klimmen en een glijbaan stonden bovenaan de lijst. Ook een speciaal toestel zoals een kabelbaan was populair. Ten slotte moesten er schommels komen en genoeg banken voor de mama’s en de papa’s.

Project op maat
Het nieuwe speelterrein is een ‘design & built’. Dat betekent: uniek gemaakt op maat van het terrein en de wensen. Het natuurlijke speelterrein bestaat uit vier zones die via groen en looplijnen verbonden zijn:

  • Hier kunnen de kinderen écht spelen. Klimmen, springen en zich amuseren met stimulerende uitdagingen.
  • Zone voor natuurbeleving. Dit is niet enkel kijknatuur, maar een plaats waar onze kinderen de natuur kunnen ontdekken. Deze zone grenst aan het bestaande dierenpark
  • Een ontspannende plaats met banken en hangmatten. Hier kan ook gepicknickt worden.
  • Zone voor de allerkleinsten. Veilige speelplaats voorzien van schommels, zand en speeltoestellen.

Het nieuwe speelterrein is zo een plaats voor peuters, kleuters, jonge kinderen, oudere kinderen en hun ouders. Een plaats om te spelen, te chillen en om de natuur te ontdekken en ervan te genieten.

Multifunctioneel
Bij de vernieuwing werd rekening gehouden met de geschiedenis van het Fort van Merksem. Die blijft, door het speelterrein op te bouwen rond het thema ‘fort’, op een speelse manier aanwezig.

In het Fort hebben verschillende verenigingen hun uitvalsbasis. Deze nieuwe infrastructuur is ook voor hun werking een meerwaarde, samen met bijvoorbeeld het dierenpark en het voetbalveld.

Bouckenborghpark en Nachtegalenpark
De stad investeert 220.000 euro in dit project. Binnenkort krijgt Merksem – met dank aan het district – in het Bouckenborghpark nog een nieuwe speelzone. En ook in Antwerpen vernieuwt de stad de grote speeltuin in het Nachtegalenpark. De werken gebeuren telkens met veel aandacht voor veiligheid en voor de natuur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s