Asieldier van de maand: de kitten

Het is kittentijd. De asielen krijgen momenteel volop kleine katjes binnen. Ik hoop dat ze allemaal snel een nieuwe en warme thuis vinden. Maar ik wil ook de volwassen katten vernoemen. Zij verdienen net zo hard een knus mandje.

De meeste bezoeken aan een kattenasiel starten met de mededeling: ‘ik wil een jong beestje’. Tijdens de zomer heb je dan veel keuze. En de blik van een donzige kitten is lief, schattig en leuk tegelijk. Het is moeilijk om nee te zeggen. Bovendien is er deze periode véél keuze. De kitten is dus ons asieldier van de maand juli.

Voor de volwassen katten is de populariteit van de kitten soms jammer. Zij zien veel mensen komen, maar vaak evenveel weer gaan. Daarom deze maand de algemene oproep: als je een kat als nieuw huisdier wil, ga dan eens kijken in het asiel. Daar zijn veel katjes, jong én oud, die een nieuw baasje zoeken.

De adoptie van een kat is een keuze waar je niet te licht over mag gaan. Er komt veel meer bij kijken dan enkel knuffelen. Ook is het niet voor maar even. Denk er dus goed over na!

Ben je klaar voor een huisdier? Doe hier eerst de test.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s