Dag van de Animator

Meer dan 23.000 jongeren zijn in hun vrije tijd animator op een speelpleinwerking in hun buurt. 70% doet dat zelfs (bijna) gratis. Dat zijn prachtige statistieken. Antwerpen telt ruim 1.000 zo’n jongeren. En vandaag is het hún dag!

Donderdag 27 juli is het de Dag van de Animator. De Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS) roept op om alle vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Hoe? door ze vandaag een tekening te geven. De stad roept Antwerpse kinderen op om dit mooie initiatief te volgen.

Animatoren verzinnen activiteiten en speelimpulsen, bouwen decors, oefenen toneeltjes, zetten materiaal klaar en spelen natuurlijk. Maar ze poetsen ook de toiletten, regelen de administratieve molen, verzorgen en troosten, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor ieder kind.

Animatoren zetten zich dagelijks in om onze kinderen, jongeren en tieners een onvergetelijke tijd te bezorgen, zowel tijdens het jaar als tijdens de vakantieperiode. Hun maatschappelijk engagement is enorm. Ik vind het dan ook zeer belangrijk om hen te bedanken voor hun inspanningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s