Vergeet je huisdier niet in je warme auto

In een auto in de zon kan het tot 60° C worden. Op die temperatuur zijn 10 minuten al fataal voor jouw huisdier. Vergeet dus nooit je dier in een warme auto! Dat is bij Dierenwelzijn ons speciaal aandachtspunt voor de maand augustus.

Warme auto’s
“Ik ben meteen terug’. Zo begint het meestal. Maar meteen is een vaag begrip. Bovendien heeft je huisdier niet veel tijd nodig om in je auto oververhit te raken. Hou hier dus rekening mee tijdens de zomermaanden. Neem je huisdier mee uit de auto of zorg dat de temperatuur binnen aanvaardbaar blijft. Bovendien hou je jouw huisdier best sowieso extra in het oog bij warm weer.

Wat bij oververhitting?
Je huisdier zal heet aanvoelen, snel ademen en niet willen eten. Help je dier dan afkoelen. Bij honden, katten, konijnen en knaagdieren kan je de kop, oren, hals en poten nat maken met fris water (geen ijskoud water). Breng het dier naar een schaduwplek of een frisse kamer om bij te komen en geef het vers drinkwater.

Is de oververhitting nog erger? Dan kan je huisdier een hitteshock krijgen. Dit herken je aan bleke slijmvliezen, snelle hartslag en ademhaling, nauwelijks reageren op prikkels en koude oren, neus en staart. Contacteer in dat geval onmiddellijk een dierenarts!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s