149 aanvragen voor subsidie juni katchipmaand

Wie in juni z’n huiskat liet chippen, kon daarvoor bij de stad een subsidie van 12 euro aanvragen. 149 Antwerpenaren hebben dat gedaan: een mooi cijfer. Voor het onvruchtbaar maken van je kat kan je een heel jaar lang een subsidie aanvragen.

Het chippen van katten biedt tal van voordelen. Verloren gelopen dieren kunnen sneller herenigd worden met hun baasje, eigenaars van aangereden katten worden makkelijker opgespoord en gechipte katten kunnen niet meer anoniem worden achtergelaten.

Ook heeft chippen een positief gevolg voor de zwerfkattenpopulatie in Antwerpen. Doordat gechipte katten sneller weer terechtkomen, gaan ze niet zwerven en zich voortplanten. Zo moet de stad de kosten voor hun verzorging en huisvesting niet dragen.

Subsidie onvruchtbaar maken
De stedelijke subsidie voor het onvruchtbaar maken van jouw kat geldt heel het jaar. Voor castratie van een kater krijg je 10 euro terug, voor sterilisatie van een kattin 30 euro. Katten zijn vruchtbaar vanaf de leeftijd van 5 maanden. Een kattin kan tijdens haar leven een honderdtal kittens op de wereld zetten. Die vinden niet altijd een goede thuis. Door je kat onvruchtbaar te laten maken, help je het probleem van zwerfkatten te verkleinen.

Bovendien bieden onvruchtbare katten veel voordelen
– Ze zijn socialer en aanhankelijker.
– Ze zwerven en vechten minder.
– Ze lopen minder risico op besmettelijke ziektes zoals kattenaids en –leukose.
– Ze lopen minder risico op melkkliertumoren en baarmoederaandoeningen (kattinnen).
– Ze sproeien minder om hun territorium af te bakenen (katers).

Meer informatie en het aanvraagformulier voor het onvruchtbaar maken van je kat kan je hier terugvinden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s