‘Plezier met je dier’-maand

Oktober staat in het teken van ‘plezier met je dier’! Probeer deze maand (nog) wat meer te spelen met je huisdier. Dat is niet alleen leuk voor hen, maar ook voor jou. Hier enkele makkelijke tips voor thuis!

Plezier met je hond
Bind een snoepje aan een touwtje of aan een pantykous. Sleep het traag achter je aan naar waar je een eerste snoepje verstopt. Let op: verstop het niet té moeilijk! Sleep daarna verder richting de verstopplaats van een tweede snoepje, enzoverder. Haal nu je hond erbij, laat hem aan het snoepje aan het touwtje ruiken en volg samen het geurparcours. Vergeet je hond zeker niet aan te moedigen!

Plezier met je kat
De grabbelton! Neem een schoendoos en maak er enkele gaten in. Trek de aandacht van je kat met een speeltje en verstop het daarna in de doos. Je kat kan nu via de gaten naar het speeltje zoeken. Help je viervoeter desnoods even op weg. Het spelen gaat beter als het speeltje lawaai maakt.

Plezier met je knaagdier
Een leuk fitnessideetje. Span een touwtje op een hoogte waar je knaagdier enkel rechtop bij kan. Knoop hieraan een aantal zaken die je huisdier lekker vindt. Want wat stretchen is leuker met een beloning, toch?

Plezier met je vogel
Nodig: een touwtje of metalen kettinkje en een buisje of wc-rol. Knoop het koordje vast aan de bovenkant van de kooi en je vogel heeft een mooie schommeltunnel!

Beestig!
Nog een tip voor dierenliefhebbers: het gratis festival Beestig! Zondag 8 oktober ben je van 11 tot 17 uur welkom in zaal Zappa voor lekkere foodtrucks, het schminken van je kind in zijn/haar favoriete dier, een straffe demonstratie van Doggy Dance en veel meer. Ook staat er een gezellige hondenwandeling op het programma.