Handelsmissie naar Canada

De stad Antwerpen organiseert samen met haar partners een handelsmissie naar Canada. De missie vindt plaats van 22 tot en met 28 oktober en trekt naar Toronto en Montreal. Ik reis mee met een delegatie van de stad en een tiental ondernemers om te kijken naar het Canadese beleid inzake Kinderopvang en Leefmilieu.

Naast een bezoek aan een aantal belangrijke bedrijven, staan er ook investeringsseminaries en netwerkmomenten op de planning. De ondernemers die meereizen komen uit uiteenlopende sectoren en zetten zo de verschillende troeven van Antwerpen in de kijker.

Toronto
Het eerste deel van de missie vindt plaats in Toronto. Die stad is de vestigingsplaats voor de hoofdkwartieren van heel wat bedrijven. We bezoeken er onder meer Kids & Company, een grote firma die kinderopvang aanbiedt voor medewerkers van aangesloten bedrijven. Kids & Company werd al vier keer verkozen tot best gerunde firma van Canada.

Na een studietoer rond innovatie en leefmilieu gaat de missie ook langs bij MaRS en Cisco. Dat is een lanceerplatform voor innovatoren en vertoont gelijkenis met wat stadslab2050 doet in Antwerpen.

Montreal
Voor de tweede helft van de missie trekken we naar Montreal. Hier staat onder andere een bezoek aan de Beauharnois-stuwdam op het programma. Het is een van ’s werelds grootste waterkrachtcentrales. Ook wisselen we ervaringen uit over de kwaliteit van kinderopvang en ontmoet ik afgevaardigden van het Ministerie voor Kinderopvang.

Ik kijk ernaar uit om inspiratie en ideeën te vinden die toepasbaar zijn op Antwerpen. Canada heeft een lange geschiedenis van slimme en duurzame projecten. De handelsmissie zal sowieso een meerwaarde zijn voor het beleid in onze stad én voor de professionele relatie tussen onze landen.