Spuw jij thuis ook op de grond?

Momenteel kleuren de herfstbladeren onze Antwerpse straten en parken. Maar onder die bladeren is het zicht veel minder mooi. Teleurgesteld zie en hoor ik hoe sommige mensen nog steeds zonder verpinken op de grond spuwen. Waarom?

Antwerpen is onze stad. Het is een bruisende metropool vol gezellige winkels, lekkere restaurants en fantastische mensen. Evenwel als ik vandaag in Antwerpen rondwandel en mensen op de grond zie en hoor spuwen, dan word ik ongelukkig.

Iemand zien of horen spuwen is niet aangenaam. Bovendien zijn spuwvlekken heel vies. Daarom deze oproep om respectvol te zijn voor onze stad. Om niet zomaar op de grond te spuwen.

Behandel de ruimte met respect, behandel de mensen in je nabijheid met respect. Het is een kwestie van mentaliteit. Van normen en waarden die mee onze samenleving vormen.

Behandel onze stad alsof het jouw thuis is, want dat is het ook.