Infomoment nieuw jeugdhuis Zandvliet

Het jeugdaanbod in Zandvliet breidt uit dankzij het nieuwe ‘jeugdhuis 2040’ in het Armenstraatje. De eerste bouwwerken starten in februari 2018. Het jeugdhuis is, dankzij akoestische isolatie, onder meer geschikt voor optredens en fuiven. De stad koos voor een ontwerp dat niet alleen multi-inzetbaar en duurzaam is, maar ook rekening houdt met de omwonenden.

Het nieuwe jeugdhuis in het Zandvlietse Armenstraatje wordt gebouwd volgens de huidige energetische en akoestische comforteisen, naar een ontwerp van architectenbureau Studio BONT.

Slimme indeling
Het lokaal bevat een polyvalente zaal van 100m² met een toog, een bergruimte, sanitaire voorzieningen en een ruim akoestisch sas. De zaal is geschikt voor activiteiten zoals optredens en fuiven. Om geluidsoverlast tegen te gaan, kunnen de buitenluiken aan de ramen gesloten worden en ontstaat een akoestisch geïsoleerde fuifzaal.

De binnen- en buitenruimtes lopen in elkaar over dankzij een vloerplaat waarin aan de buitenzijde vaste zitelementen en muurtjes verwerkt zitten. De buitenruimte is gedeeltelijk overdekt en er komt een fietsstalling.

Duurzaam ontwerp
Vrijwillig jeugdwerk zorgt voor een versterking van het sociale weefsel en de verdere persoonlijke ontplooiing van onze kinderen, tieners en jongeren. Ik vind het dan ook belangrijk om dit jeugdwerk te ondersteunen door het investeren in de broodnodige ruimte, waar onze jeugd zich kan ontspannen en kan deelnemen aan het vrijetijdsaanbod.

Bovendien gaat het niet alleen om een rationeel, multi-inzetbaar en flexibel ontwerp, maar is het ook een duurzaam project. Zo zorgt een groendak voor een akoestische en thermische buffer en draagt het bij aan de biodiversiteit. Er is plaats voor zonnepanelen en het regenwater wordt gerecupereerd voor hergebruik in de sanitaire voorzieningen.

Locatie
Het nieuwe jeugdhuis komt op de exacte locatie van het voormalige seniorenlokaal, dat leegstond sinds de senioren een nieuw lokaal in gebruik namen. Het vormt een geheel met de huidige parking en de voorliggende groenzone. De omliggende beplanting en bomen blijven dus maximaal behouden.

Zomer 2018
Op dinsdag 14 november werd in vrijetijdscentrum De Schelde in Zandvliet het ontwerp aan de buurt voorgesteld. De bouwwerken voor het nieuwe jeugdhuis starten in februari 2018, de oplevering is voorzien voor augustus.

Afbeelding copyright: Studio BONT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s