Kinderopvang Kadee nodigt de buurt uit

Zaterdag 25 november opent stedelijke kinderopvang Kadee in Antwerpen de deuren voor de hele buurt. Zelf breng ik ook met véél plezier een bezoekje aan de kinderopvang.

Kadee is een stedelijke kinderopvang met ruimte voor 128 kinderen van 0 tot 3 jaar. Het zal fungeren als een pilootproject om na te gaan hoe het stedelijke kinderopvangaanbod sterker geënt kan worden op de wijk.

Kinderopvang is belangrijk voor de verdere ontwikkeling van kinderen. Niet alleen zorgt het ervoor dat ouders meer kansen kunnen grijpen, door bijvoorbeeld in een arbeidsmarktgericht traject te stappen, maar tegelijkertijd zorgt kinderopvang ook dat kinderen voorbereid worden op succesvolle kleuterschoolloopbanen.

Op het programma van 25 november staan informatie over de werking van Kadee, allerlei activiteiten zoals knutselen, een blotevoetenpad, snoezeldans, grime, hennaschilderen, vlechtjes maken… Ook kan je proeven van hapjes uit verschillende culturen.

Het zijn allemaal activiteiten die de kinderen prikkelen en uitdagen. Tijdens de opendeurdag wil Kadee de buurt laten zien hoe de opvang kinderen leert omgaan met andere kinderen en hoe ze nieuwe smaken leren kennen.

Daarnaast worden de kinderen ook motorisch uitgedaagd via dans en het blotevoetenpad. Deze speelse leermomenten op jonge leeftijd hebben een grote rol in de ontwikkeling van de talenten en passies van het kind. Ze passen perfect binnen de visie van de stad Antwerpen, die kinderen vanaf het begin leerkansen wil bieden.

De opendeurdag duurt van 14 tot 17 uur. Het adres van Kadee is Jan Frans Van de Gaerstraat 56, 2020 in Antwerpen.

Meer informatie over kinderopvang in Antwerpen: www.antwerpen.be/kinderopvang.