Stad bedankt jeugdvrijwilligers met te gek event

In Antwerpen zetten ruim 5.000 vrijwilligers zich in om kinderen, tieners en jongeren een leuke en zinvolle vrijetijdsinvulling te bezorgen. Op vrijdag 2 maart zet de stad Antwerpen deze vrijwilligers in de bloemetjes met een speciaal evenement.

De mooie troef aan ons vrijwillig jeugdwerk vind ik dat onze jeugd zich inzet voor onze jeugd. Onze jongeren zelf zijn het hart van het vrijwillig jeugdwerk. Zij zorgen dat onze kinderen, tieners en andere jongeren een fijne woensdagnamiddag of een leuk weekend beleven. Daarvoor wil ik ze van harte bedanken.

Dat gebeurt met een nieuw concept: we nodigen hen uit voor een actief en avontuurlijk bedankingsmoment waarbij we zoveel mogelijk vrijwilligers willen bereiken. Waar je moet zijn? Vanaf 17 uur in de parkloods van Spoor Noord!

Jump for Joy
De parkloods wordt vol originele springkastelen gezet, bv. in de vorm van een tafelvoetbalspel, bungeebasket of rodeostier. Sommige van de namen spreken ook tot de verbeelding: ‘Warrior Pitch’ en ‘Rock ’n Roll’. De vrijwilligers kunnen zo samen een leuke avond beleven.

Oproep vrijwilligers jeugdwerking
De laatste jaren is er bij sommige jeugdorganisaties een tekort aan vrijwilligers. Wie interesse heeft om de handen uit de mouwen te steken, kan hier een kijkje nemen op of contact opnemen met de jeugddienst in zijn district. Iedereen is welkom!

Week van de Vrijwilliger 2018
Elk jaar organiseert het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk de Week van de Vrijwilliger. Dit jaar loopt die van 3 tot en met 11 maart. Het initiatief zet de 750 000 burgers in de kijker die zich inzetten als vrijwilliger voor organisaties en evenementen.