JC Bouckenborg bestaat 35 jaar en viert feest

Jeugdcentrum Bouckenborgh is het oudste van de acht jeugdcentra in Antwerpen en bestaat 35 jaar in 2018. Dat wordt nu zaterdag 3 maart gevierd met een extra feestelijke en uitgebreide editie van Remise, het maandelijkse feestje in het jeugdcentrum. Er wordt getrakteerd met een vat en frietjes.

Bouckenborgh biedt jongeren uit Merksem en omliggende gemeenten en districten een plaats om zich te ontspannen, zichzelf te zijn, verantwoordelijkheden op te nemen en te leren van elkaar. De doelgroep ligt tussen 3 en 30 jaar, maar de focusgroep heeft de leeftijd 16-26 jaar.

Het jeugdcentrum creëert ruimte voor jongeren om initiatieven te nemen. Het biedt hen ondersteuning, voorziet in vorming en werkt zo mee aan het ontwikkelen van hun talenten. Bovendien werkt het centrum mee aan een jeugdvriendelijk beleid binnen het district Merksem en de stad Antwerpen; onder meer door het uitbouwen van een netwerk van partnerorganisaties om zoveel mogelijk kansen en toonmomenten te scheppen voor jongeren.

Extra feestelijke editie Remise voor 35-jarig bestaan
Met Remise organiseren de vrijwilligers van Bouckenborgh elke eerste zaterdag van de maand een feestje voor de jeugd. Met een mix aan dansbare muziek door startende en ervaren dj’s, gratis inkom en drankjes aan democratische prijzen is het elke keer een succes. Telkens wordt wordt rond een specifiek thema gewerkt, wat iedere Remise uniek maakt.

Om het 35-jarige bestaan van Bouckenborgh te vieren, gaat Remise voor één keer door in beide zalen van het jeugdhuis en duurt het feestje van 21 uur tot 5 uur ‘s ochtends. Er wordt getrakteerd met een gratis vat en frietjes.

Je vindt hier meer info over het feestje!