Duurzame uitbating kinderopvang Nieuw Zuid

Het kinderdagverblijf in de nieuwe wijk Nieuw Zuid zal niet enkel duurzaam zijn op vlak van infrastructuur, maar zal ook aan een duurzame toekomst voor onze allerkleinsten werken.

Na oplevering door de projectontwikkelaar deze zomer wordt het kinderdagverblijf aangekocht door de stad Antwerpen en vervolgens in concessie gegeven aan Tutters en Bellen. Het betreft een gebouw dat aan de laatste normen van duurzaamheid voldoet en wordt aangesloten op het warmtenet van Nieuw Zuid.

Er zal in de nieuwe kinderopvang plaats zijn voor 54 kinderen. Die worden opgevangen in 3 leefgroepen met elk 18 kindplaatsen. Elke leefgroep krijgt een aparte verzorgingsruimte en een aparte rustruimte. De buitenruimtes zijn rechtstreeks toegankelijk vanuit de speelruimtes.

Een van de grote uitdagingen voor de kinderopvangsector in een grootstad als Antwerpen is het vinden van kwalitatieve en betaalbare infrastructuur. Daarom investeert de stad ook zelf in infrastructuur. Het pand blijft eigendom van de stad, maar wordt tegen een marktconforme prijs verhuurd. Zo zorgen we dat onze ondernemers het duwtje in de rug krijgen dat ze nodig hebben.

Het kinderdagverblijf zal, nadat een jury hem als beste kandidaat aanduidde, uitgebaat worden door Tutters en Bellen. Zij gebruiken de pijlers ‘technologie’ en ‘taal’ als leidraad doorheen het opvoedingsverhaal. Hierdoor willen ze de creativiteit, het redeneervermogen en het inzicht van baby’s en peuters op een speelse en vrijblijvende manier stimuleren. De troeven die ze uitspelen zijn o.a. muzikale beleving, educatief spelen en uitgebreide openingstijden.

Tutters en Bellen opent in het najaar en zal gebruik maken van de kinderopvangtoelage van de stad Antwerpen. De stad betaalt hierbij het verschil terug tussen de vaste prijs die de opvang vraagt en de prijs die ouders zouden betalen volgens het inkomenstarief, met een maximum van 14 euro per dag.

Geïnteresseerde ouders kunnen zich binnen enkele maanden inschrijven via de nieuwe kinderopvangzoeker van de stad Antwerpen.