Openingsstoet trapt Calamartes op gang

Al voor de tiende keer start vandaag op het binnenplein van Universiteit Antwerpen het cultuurfestival Calamartes. Het is een organisatie voor én door jongeren. Gedurende tien dagen kunnen zij zich er artistiek en organisatorisch ontplooien. En als stad ondersteunen wij dit project met veel plezier.

Studiejaren zijn niet zelden beslissende jaren in een mensenleven. Dan worden de eerste contacten gelegd die uitgroeien tot belangrijke professionele en privérelaties. Elkaar offline ontmoeten is hierbij enorm waardevol.

Cultuurfestival Calamartes biedt jongeren een boeiend vrijetijdsaanbod. Van 6 tot 16 maart kunnen zij in een spiegeltent op het binnenplein van de universiteit terecht voor een boeiend, origineel en gevarieerd programma, volledig gedragen door een enthousiaste ploeg vrijwilligers.

Studenten en studentenverenigingen werken samen om jonge artiesten podiumkansen te geven en bezoekers een leuke ervaring. Calamartes verhoogt de sociale cohesie. Want naast studenten, zijn ook de buurtbewoners welkom. En zij komen. De voorbije negen jaar is het festival elke editie populairder geworden.

Calamartes diende een aanvraag in voor een jeugdprojectsubsidie. Op basis van het aanbod, de doelgroep en de bewezen successen uit het verleden, krijgen zij van de stad een maximumsubsidie van 7.900 euro.

Als stad investeren wij graag in ons studentenleven. Dat beleid werpt rijpe vruchten af, want de populatie in onze universiteiten en hogescholen stijgt jaar na jaar. Antwerpen is niet alleen een bruisende stad, maar ook een bruisende studentenstad.