De Speelkaravaan stelt aanbod vrijetijdsbesteding voor

Tijdens de vrijetijdsbeurs ‘De Speelkaravaan’ krijgen de inwoners een mooi overzicht van activiteiten die in de vakanties of na de schooluren plaatsvinden voor kinderen en tieners. Met dit initiatief richt de stad zich op wijken die een laagdrempelige benadering nodig hebben opdat iedereen het aanbod aan activiteiten voor kinderen kan ontdekken.

De beurs biedt verenigingen en initiatieven uit de omgeving een podium om op een laagdrempelige manier hun aanbod te presenteren aan ouders van kinderen uit de buurt. Dat aanbod is enorm divers. Naast verschillende jeugdverenigingen zijn er op elke Speelkaravaan ook lokale sportverenigingen, enkele cultuurhuizen, musea en stadsdiensten van de partij.

Een uitgebreid aanbod aan zinvolle vrijetijdsbesteding is belangrijk voor onze jeugd. Het stimuleert immers de ontwikkeling van onze kinderen, tieners en jongeren. Helaas is het uitgebreide aanbod niet voor iedereen even duidelijk of toegankelijk. De speelkaravaan speelt in op deze nood en zorgt ervoor dat dat ouders zich in één keer kunnen informeren over het aanbod in hun wijk.

Het is het vierde jaar dat de beurs georganiseerd wordt, maar de eerste keer dat de beurs naar Merksem komt.