Stedelijke kinderopvang: opendeurdag op 2 locaties

Naar aanleiding van de Dag van de Zorg (18 maart) stellen de stedelijke kinderopvanglocaties Bobijn (Antwerpen) en Parkvilla (Merksem), vandaag hun deuren open voor de buurt.

De stad Antwerpen hecht belang aan het contact tussen buren, organisaties en kinderopvanglocaties. In aanloop naar de Dag van de Zorg krijgen de buren in Antwerpen en Merksem een bijzondere kans om kennis te maken met de stedelijke kinderopvang.

Door onze stedelijke kinderopvang open te stellen voor publiek kunnen we onze buren kennis laten maken met de werking ervan. Want kinderopvang is meer dan het louter passen op kinderen. Onze kinderen worden gestimuleerd, ontdekken vaardigheden en leren spelenderwijs.

Tijdens de opendeurdag laten kinderopvang Bobijn en Parkvilla zien hoe zij maximale leerkansen bieden aan elk kind. Zij dagen de kinderen motorisch uit door dans, het planten van bloemen en schilderen. Ook wordt er in de kinderopvang veel aandacht besteed aan taalontwikkeling door activiteiten zoals voorlezen.

Kinderopvang Bobijn is gelegen in een jonge en bloeiende buurt in Antwerpen, midden in het Groen Kwartier. Hij biedt plaats aan 108 kinderen van 0 tot 3 jaar. Kinderopvang Parkvilla is gelegen in de groene omgeving van het Park van Merksem. Hij biedt plaats aan 130 kinderen van 0 tot 3 jaar.