Buiten spelen op de Buitenspeeldag

Morgen, woensdag 18 april, vindt de elfde editie van de Buitenspeeldag plaats. Naar goede gewoonte kan je dan in alle Antwerpse districten terecht voor leuke buitenactiviteiten. Een spookhuis, thaiboksinitiaties, een high tea, een sprookjesbos… en nog veel meer!

Kinderen kunnen morgen een hele woensdagmiddag buiten ravotten en sporten tijdens de Buitenspeeldag. In elk district valt van alles te beleven. Bedoeling van deze dag is kinderen aanmoedigen om meer buiten te spelen in hun onmiddellijke woonomgeving.

Er staan tal van activiteiten op het programma. Swingen op de Kidsdisco in de districten Antwerpen en Merksem, griezelen in een spookhuis in Berchem, skaten in Berendrecht, deelnemen aan thaiboksinitiaties in Borgerhout en picknicken in Deurne, om er een paar te noemen.

In Ekeren komen sprookjes tot leven en in Hoboken kunnen sportieve deelnemertjes zich uitleven op onder andere een airtrack en met een bunjeerun. In Wilrijk staat de Buitenspeeldag dan weer in het teken van een reis rond de wereld met activiteiten uit alle windstreken: van Highland Games en kung fu tot een high tea.

Op www.antwerpen.be vinden geïnteresseerden het volledige programma voor de Antwerpse Buitenspeeldag. Ook op www.buitenspeeldag.be staat heel wat informatie.

Naast de klassieke speeltuinen is er in Antwerpen zo’n 10.000.000 vierkante meter aan speelplezier: speelbossen, (natuurlijke) speelterreinen, skateterreinen, parken, sportterreinen en pleintjes. Al deze plekken zijn te vinden op www.antwerpen.be/buitenspelen.

Met het overzicht wil de stad kinderen en ouders motiveren om ook na de Buitenspeeldag nog meer buiten te spelen.