Nieuwe graffitikunst in Merksem

In Antwerpen kiezen we ervoor om samen te werken met jonge graffitiartiesten. We halen ze uit de schaduw en zetten ze in de schijnwerpers door hen plaatsen aan te bieden om hun talent te tonen.

Niemand wil wakker worden in een huis dat plots ongewild vol graffiti staat. Daarom bieden wij locaties aan waar graffiti welkom is. Dat om vandalisme tegen te gaan én om jongeren aan te moedigen op een legale manier te experimenteren.

Vandaag zijn Santiago, Ricardo en Sebastiàn van het Colombiaanse The Vertigo Collective te gast in Antwerpen. Zij hebben de scheidingsmuur van Bibliotheek Park en de Academie voor beeldende kunsten in Merksem bewerkt en voorzien van een nieuw kunstwerk.

Als schepen van Jeugd ben ik blij dat ik aanwezig kon zijn op de onthulling hiervan. Het is een nieuw voorbeeld in onze stad van een straf graffitikunstwerk dat de schijnwerpers verdient. Een kunstwerk dat onze talentrijke Antwerpse jongeren kan inspireren en motiveren, en onze inwoners en bezoekers kan plezieren.