Vernieuwing speelterrein Park Steytelinck

Bij de naam Steytelinck denk ik aan een gezellig en mooi park om in te wandelen en te spelen. Maar een belangrijk deel van het park was toe aan een grondige opknapbeurt, en dan vooral de speeltuin. Gedurende twee jaar is de mening gevraagd van bezoekers en buurtbewoners. Meer dan 600 visies zijn zo verzameld, gebundeld en gebruikt.

Bij de renovatie van het park is rekening gehouden met geborgenheid en avontuur. Geborgenheid, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. En avontuur, met spannende klim- en klautertuigen in een uitdagende omgeving. Bovendien is bij de ontwikkeling van de speeltoestellen extra aandacht besteed aan toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

De toestellen voor de allerkleinsten zijn vernieuwd en dicht tegen het terras van het kasteel gebouwd, zodat de ouders hun peuters en kleuters beter in het oog kunnen houden. We plaatsten nieuwe en meer uitdagende toestellen voor de oudere kinderen met onder meer een schommel, een hoge glijbaan, een klimtoren en een touwenparcours.

Ook aan de veiligheid is gedacht. Zo ligt er onder de toestellen een val dempende ondergrond van wit zand met daarrond een groen grastapijt. Ook de toestellen zijn zo veilig mogelijk, zowel qua onderdelen, qua kleur als qua plaatsing.

Rond de speeltuin zijn meer banken geplaatst zodat ouders, grootouders of wie dan ook rustig en ontspannen onze jongste inwoners in de gaten kan houden. Dat alles vormt nu een slim en aantrekkelijk geheel om met heel het gezin naartoe te trekken voor enkele uren plezier.

Als schepen voor Jeugd ben ik zeer blij dat ik Park Steytelinck mee mag heropenen op de Buitenspeeldag. Een dag waarbij spelen in de natuur sowieso in de aandacht staat. En met deze heropening wordt het belang ervan nog extra benadrukt.

Deze vernieuwde speelruimte past helemaal binnen mijn prioriteit om alle Antwerpse kinderen, tieners en jongeren voldoende fysieke en mentale ruimte te geven om op te groeien in onze stad. Die ruimte is belangrijk om zich voluit te kunnen ontspannen en ontplooien. En vanaf nu is er zo’n nieuwe ruimte in Wilrijk.

De komende maanden hoop ik hier in het park veel stralende zonnestralen én veel stralende kindergezichtjes te zien. Proficiat met het vernieuwde Park Steytelinck!